Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Ανάκληση και αντικατάσταση καλωδίων τροφοδοσίας AC φορητών υπολογιστών HP

Πρόγραμμα ανάκλησης και αντικατάστασης καλωδίων τροφοδοσίας AC φορητών υπολογιστών HP προωθεί η εταιρεία Hewlett-Packard Hellas Ε.Π.Ε.

Οπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ανακαλούνται εθελοντικά ορισμένα καλώδια τροφοδοσίας AC, που πουλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Συγκεκριμένα, η HP ανακοίνωσε την έναρξη ενός παγκόσμιου προγράμματος εθελοντικής ανάκλησης και αντικατάστασης, το οποίο αφορά ορισμένα καλώδια τροφοδοσίας AC που χρησιμοποιούνται με τροφοδοτικά AC που διατίθενται παγκοσμίως με τους φορητούς υπολογιστές και τους φορητούς υπολογιστές mini HP και Compaq, καθώς και με τροφοδοτικά AC που παρέχονται μαζί με βοηθητικό εξοπλισμό, πχ σταθμούς επιτραπέζιας σύνδεσης. Αυτά τα καλώδια τροφοδοσίας AC μπορεί να υπερθερμανθούν, προκαλώντας κίνδυνο πυρκαγιάς και εγκαύματος.

Πανευρωπαϊκά η HP έχει πληροφορίες για έξι περιστατικά, σε μερικά από τα οποία υπάρχουν αναφορές για πρόκληση μικρών υλικών ζημιών και ελαφρών τραυματισμών.

Επισημαίνεται ότι δεν συνοδεύονταν όλοι οι φορητοί υπολογιστές και οι φορητοί υπολογιστές mini HP και Compaq από ελαττωματικό καλώδιο τροφοδοσίας, oπότε και συνιστάται έλεγχος για το αν το καλώδιο τροφοδοσίας που συνόδευε τον φορητό υπολογιστή ή το οποίο αγοράστηκε ως μέρος βοηθητικού εξοπλισμού ή ως εφεδρικό εμπίπτει στην εν λόγω ανάκληση.

Για να διαπιστώσουν οι καταναλωτές εάν η εν λόγω ανάκληση αφορά το καλώδιο τροφοδοσίας AC που διαθέτουν, μπορούν να επισκεφθούν τη διαδικτυακή τοποθεσία του προγράμματος αντικατάστασης καλωδίων τροφοδοσίας AC φορητών υπολογιστών HP στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.hp.com/support/PowerCordReplacement. Εάν κατά τον έλεγχο αποδειχθεί ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι ελαττωματικό, η HP θα αποστείλει ένα καλώδιο αντικατάστασης χωρίς καμία επιβάρυνση.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η HP συστήνουν στους καταναλωτές, που διαθέτουν ένα από τα ανακαλούμενα καλώδια τροφοδοσίας AC, να πάψουν αμέσως να το χρησιμοποιούν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img