Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

«Αντάρτικο» Φίλη-Τασίας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Γκρίνιες χωρίς όμως ουσιαστική διαφοροποίηση ασκήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου το κλίμα υπήρξε για ακόμα μια φορά βαρύ.

Τόσο  ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, καθώς και η Τασία Χριστοδουλοπούλου που πρόσκειται στους “53” άσκησαν κριτική με τον πρώην υπουργό Παιδείας όπως λένε μέλη που μετείχαν στο Όργανο, να είναι αυτός που εξέφρασε την εύλογη απορία πόσες υποχωρήσεις θα χρειαστεί να κάνει ακόμα η κυβέρνηση, ενώ  πέρα από το θέμα του χρέους τοποθετήθηκε εκ νέου και για τη στρατηγική των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτημα που έχει κατά καιρούς θίξει και στην Κεντρικές Επιτροπές, επιμένοντας, στη “γραμμή της συναίνεσης”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Τασία

Τους τόνους ανέβασε όμως και η εκ των 53 προερχόμενη Τασία Χριστοδουλοπούλου, για τα προσκόμματα που βάζουν οι δανειστές αλλά και για το ξήλωμα των μέτρων σε περίπτωση που δεν μετέχει με χρηματοδότηση το Ταμείο. Θέση που στην τελική ανακοίνωση φρόντισαν να τονίσουν τα μάλα.

Ψίθυροι για Διαρκές Συνέδριο

Ενδεικτικό τέλος της κατάστασης που διαμορφώνεται αποτελεί το γεγονός πως υπήρξε έστω και μια φωνή στελέχους -όχι πρωτοκλασάτου- η οποία πρότεινε Διαρκές συνέδριο μετά το eurogroup. Πρόταση ωστόσο,την οποία δεν σχολίασε κανείς και που μάλλον περνάει στα ψιλά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων