Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Αντιδήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ παραιτείται λόγω… capital controls

Την “εξαιρετικά δύσκολη και μακροχρόνια κρίση” και το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία επικαλείται αντιδήμαρχος που εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπέβαλε την παραίτησή του.

Πρόκειται για τον αντιδήμαρχό Αιγάλεω, Ευθύμιο Ζάχαρη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στον δήμαρχο, Δημήτρη Μπίρμπα, ο οποίος είναι και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΕ. Στην επιστολή παραίτησης αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Καταρχήν, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε με τον ορισμό μου σαν Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγάλεω.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Δημοτικής Παράταξης «Ανάπλαση Αιγάλεω» για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου, με την επιλογή τους να με προτείνουν για την θέση του Αντιδημάρχου.

Η τιμή αυτή αποτέλεσε για εμένα μεγάλο καθήκον και ευθύνη σε ένα δύσκολο και ευαίσθητο τομέα του Δήμου μας. Με μεγάλη όρεξη και αυταπάρνηση προσπάθησα να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου, με στόχο την αποτελεσματικότερη οργάνωση της υπηρεσίας, την χάραξη νέων κατευθύνσεων, την ανάπτυξη νέων συνεργασιών, για την καλύτερη δυνατή ικανοποίηση των διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών των δημοτών της πόλης μας. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο κεντρικός στόχος του προγράμματος της «Ανάπλασης Αιγάλεω».

Στην προσπάθεια μου να ανταποκριθώ επί 20 μήνες στα καθήκοντα μου, «άφησα» πίσω την επαγγελματική μου δραστηριότητα.

Δυστυχώς, η εξαιρετικά δύσκολη και μακροχρόνια οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας, σε συνδυασμό και με την απρόσμενη επιβολή εμπάργκο από την Ρωσία επέφεραν βαριές επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές, με αποτέλεσμα και η δική μου Εταιρεία να βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, τα οποία πλέον με υποχρεώνουν να ασχοληθώ ενεργά και συστηματικά με την επίλυση τους.

Απαιτείται χρόνος και συχνές μετακινήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και κατά συνέπεια δεν θα μπορώ να ανταποκρίνομαι αποτελεσματικά στα καθήκοντα που έχω αναλάβει ως Αντιδήμαρχος.

Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζετε καλά τις θυσίες και τους κόπους που έχω κάνει για να δημιουργήσω και να αναπτύξω την Εταιρεία μου στο δύσκολο και δοκιμαζόμενο τομέα της εξαγωγής αγροτικών προϊόντων και καταλαβαίνετε ότι δεν έχω το δικαίωμα και την «πολυτέλεια» να τους αφήσω να πάνε χαμένοι.

Για το λόγο αυτό, σας υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση του Αντιδημάρχου. Επίσης, θέλω να διαβεβαιώσω εσάς, τα μέλη της Παράταξης και τους δημότες της πόλης μας, ότι θα συνεχίσω να μάχομαι μαζί σας στους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες για την ανάπτυξη της πόλης μας και για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού μας.
Με εκτίμηση,

Ευθύμιος Ζάχαρης”

Με την υπ’ αριθμ. 623 απόφαση (19-4-2016), ο Δήμαρχος Αιγάλεω έκανε αποδεκτή την έγγραφη παραίτηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, “αποδεχόμενος τους σοβαρούς λόγους που επικαλείται”. Η θέση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής θα ανατεθεί στον κ. Στυλιανό Βασιλειάδη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων