Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Άντρας από την Κρήτη αντί να λάβει το Power pass είδε το λογαριασμό του να αδειάζει

Όχι μόνο δεν πήρε ποτέ το poewr pass, που του υποσχέθηκαν, αλλά είδε και τον τραπεζικό του λογαριασμό να αδειάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Το τελευταίο θύμα των επιτηδείων που επιδίδονται σε διαδικτυακές απάτες είναι ένας 42χρονος στο Ρέθυμνο, ο οποίος πείστηκε να δώσει τα στοιχεία του, δεν πρόσεξε και έχασε σχεδόν 3.000 ευρώ.

Το περιστατικό κατήγγειλε ο ίδιος στην Αστυνομία. Όπως είπε, χθες δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος, υποδυόμενος τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, τον ενημέρωσε ότι θέλει να του καταβλάλει το επίδομα της ΔΕΗ, ύψους 265 ευρώ. Για το λόγο αυτό του ζήτησε το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού και το email του, προκειμένου να το στείλει ένα σύνδεσμο (link). Ο ανυποψίαστος 42χρονος άνοιξε τον σύνδεσμο, ο οποίος προσομοίαζε σε ιστότοπο μεγάλης ελληνικής τράπεζας. Και κάπως έτσι είδε τον λογαριασμό του να αδειάζει και 2.900 ευρώ να εξαφανίζονται.

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν στην ΕΡΤ Ηρακλείου την ανάγκη οι πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί και να αποφεύγουν να ανοίγουν συνδέσμους που παραπέμπουν σε οποιαδήποτε τράπεζα και έχουν κατάληξη godaddy.com, προκειμένου να μη δουν την ιστορία του 42χρονου να επαναλαμβάνεται με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων