Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Ανώτατο στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ για Σακελλαρίδη: “Από τις πιο δύσκολες νύχτες της ζωής μου”

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Για το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο πρώην υπουργός, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, γνώριζαν ελάχιστα άτομα εκ των οποίων ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αυτό που γνώριζαν και φρόντισαν να το κρατήσουν απολύτως μυστικό μέχρι να είναι βέβαιοι για το τι θα συμβεί ήταν ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αντιμετώπιζε πολύ σοβαρή δυσκολία να ψηφίσει το πακέτο με προαπαιτούμενα.

Μάλιστα ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μου είπε χαρακτηριστικά σχετικά με το διάστημα πριν την παραίτηση Σακελλαρίδη, ότι ήταν «Κάποιες από τις πιο δύσκολες νύχτες της ζωής μου».

HTML tutorial

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε πολύ να μεταπείσει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να στηρίξει τα προαπαιτούμενα για πλειστηριασμούς, 100 δόσεις και τη φορολογία στο κρασί. Το τηλεφώνημα εχθές το πρωί που οδήγησε στην παραίτηση του Σακελλαρίδη ήταν μόνο το τυπικό μέρος του όλου δράματος που ουσιαστικά κορυφώθηκε την προηγούμενη νύχτα.

Μπορεί στην επιστολή του ο Γ. Σακελλαρίδης να θέτει τα μέτρα που συμφώνησε να εφαρμόσει η κυβέρνηση ως την αιτία παραίτησής του, όμως στην πραγματικότητα αυτό δεν ήταν κάτι που θα αργούσε. Ήδη από το καλοκαίρι ο πρώην υπουργός βρισκόταν σε φάση πολιτικής εσωστρέφειας. Τα δείγματα που είχε ήδη δώσει ήταν καθαρά ως προς το ότι δεν ήθελε πλέον να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυβέρνηση. Από την ψήφιση του μνημονίου και έπειτα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απλώς έδινε περισσότερο χρόνο πριν την απόφασή του.

Αυτό είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι ότι ο πρώην βουλευτής δεν θα προσχωρήσει σε αντίπαλο πολιτικό χώρο και πρακτικά θα παραμείνει εκτός ενεργού πολιτικής δράσης. Θα αφιερωθεί στη διδακτορική διατριβή του και στην ακαδημαϊκή του απασχόληση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων