Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ αύριο στο «Ιπποκράτειο»

Απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πορεία προς του γραφείο του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ πραγματοποιούν αύριο (8/9) στις 8.00 πμ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Υγείας ενόψει των εγκαινίων της 92ης ΔΕΘ. Η πορεία θα ακολουθήσει τις οδούς Παπαναστασίου, Λεωφόρο Στρατού, Αγγελάκη, Εγνατία, Αντιγονιδών και θα καταλήξει στην Αγίου Δημητρίου.

Αύριο στο Θεαγένειο δεν θα γίνονται χημειοθεραπείες εξωτερικών ασθενών καθώς νοσηλευτές του νοσοκομείου που μετέχουν στην κινητοποίηση, θα απέχουν από τη διαδικασία της διάλυσης και παρασκευής χημειοθεραπειών. Οι χημειοθεραπείες των νοσηλευόμενων ασθενών θα γίνουν από προσωπικό ασφαλείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της δημόσια υγείας και αναφέρει ότι διεκδικεί: Αύξηση των δαπανών για την υγεία από 5% στο 7,5% του ΑΕΠ, πραγματικές προσλήψεις επαρκούς αριθμού μόνιμου προσωπικού, δωρεάν υγεία, κατάργηση των μνημονίων και ανάκτηση των απωλειών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων