Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Απίστευτη έρευνα: Η Πρωτοχρονιά είναι η πιο θανατηφόρα μέρα του χρόνου!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ερευνητές που ανέλυσαν στοιχεία προκειμένου να ανακαλύψουν ποια μέρα του έτους είναι η πιο θανατηφόρα.

Όπως αναφέρει η βρετανική “Independent”, o καθηγητής κοινωνιολογίας, Ντέιβιντ Φίλιπς μελέτησε 57 εκατομμύρια πιστοποιητικά θανάτου που εκδόθηκαν από το 1979 έως το 2004 και κατέληξε σε αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Όχι μόνο πέθαιναν περισσότεροι άνθρωποι τους χειμερινούς μήνες, αλλά την πρώτη μέρα του έτους καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά θανάτου. Ο Φίλιπς υπολόγισε τα εκατομμύρια θανάτων από φυσικά αίτια την πρώτη ημέρα του έτους. O τρόπος με τον οποίο έκανε τους υπολογισμούς ήταν ο εξής: Μελέτησε τα αρχεία από τη βάση δεδομένων στο Κέντρο Ελέγχο Ασθενειών και Πρόληψης. Τα τελευταία χρόνια, τον Ιανουάριο υπήρξαν κατά μέσο όρο 40 χιλιάδες έως 50 χιλιάδες θάνατοι, αρκετά περισσότεροι από τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, για παράδειγμα.

Ο Βρετανός ειδικός επισημαίνει ότι οι θάνατοι που καταγράφονται την 1η Ιανουαρίου οφείλονται κυρίως σε αρρώστιες, χρόνια νοσήματα και σε προχωρημένη ηλικία και λιγότερο σε τροχαία δυστυχήματα, αυτοκτονίες ή άλλα αίτια τα οποία δεν σχετίζονται με θέματα υγείας.

«Πάντως είναι δύσκολο να κατανοήσουμε αυτό που συμβαίνει. Το θέμα είναι πως δεν πρόκειται μόνο για ένα μυστήριο αλλά κι ότι κανείς δεν κάνει προσπάθεια για να το εξιχνιάσει», όπως ο ίδιος τονίζει. Ο Φίλιπς αποφάσισε να ξεκινήσει την έρευνα όταν διαπίστωσε πως την παραμονή των Χριστουγέννων, τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων γεμίζουν ασθενείς ενώ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς γίνεται το αδιαχώρητο.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων