Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Αποδοκίμασαν τον Ομπάμα

Από αποδοκιμασίες με αφορμή την κυβερνητική πολιτική για τη μετανάστευση σημαδεύτηκε η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο Κονέκτικατ την Κυριακή. Από την πρώτη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε το λόγο σε εκδήλωση σε λύκειο στο Μπρίτζπορτ άρχισαν οι φωνές αναγκάζοντας τον Ομπάμα να διακόψει πολλές φορές την ομιλία του. Μάλιστα η αστυνομία απομάκρυνε με τη βία δύο άνδρες ο ένας εκ των οποίων φορούσε μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν η φράση «Ο Ομπάμα απελαύνει γονείς».«Οι Ρεπουμπλικανοί είναι αυτοί που μπλοκάρουν τις μεταρρυθμίσεις στο θέμα της μετανάστευσης. Αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος για να έχουμε μια Γερουσία στην οποία οι Δημοκρατικοί θα είναι η πλειοψηφία» προσπάθησε να «απαντήσει» στους διαδηλωτές ο Ομπάμα.Φαίνεται ότι οι προσπάθειές του και τα επιχειρήματά του δεν έπεισαν τους διαδηλωτές καθώς μετά την απομάκρυνση των δύο ανδρών και ενώ ο ίδιος ανέφερε «ας προσπαθήσουμε ξανά», μια γυναίκα άρχισε να φωνάζει στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αποτέλεσμα ο Ομπάμα να διακόψει ξανά τον λόγο του και να εκφράσει τη «συμπάθειά» του σε όσους παραπονιούνται για την απουσία αλλαγών στο μεταναστευτικό. «Γι’ αυτό εμείς παλεύουμε για τις μεταρρυθμίσεις. Είναι το άλλο κόμμα που τις εμποδίζει. Δυστυχώς ο κόσμος εξοργίζεται και φωνάζει κατά πάντων» προσπάθησε να δικαιολογηθεί ξανά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η ομιλία διεκόπη για μια τελευταία φορά προς το τέλος από έναν άνδρα οι φωνές του οποίου, όμως, τελικά «πνίγηκαν» από τους υπόλοιπους παριστάμενους που άρχισαν να φωνάζουν «τέσσερα χρόνια ακόμα».

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων