Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Απορρίπτει το σενάριο ελληνικής «Ελιάς» ο Κουβέλης

Πάλι «πόρτα έφαγε» το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου από την Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη. Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε ότι στόχος του κόμματος είναι η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με την επισήμανση όμως ότι αυτή δεν θα αφορά κινήσεις κορυφής!

Επί της ουσίας τόσο ο Φώτης Κουβέλης όσο και τα στελέχη του συμφώνησαν ότι τα σχέδια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την δημιουργία μίας ελληνικής “Ελιάς” όπου τα κόμματα θα διατηρούν την πολιτική τους αυτονομία, δεν τούς αφορούν.

Αντιθέτως, όπως αναφέρεται και στο κείμενο των πολιτικών αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης επιθυμεί να συγκροτηθεί μία συμμαχία ευρύτερων δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας η οποία όμως θα γυρίζει την πλάτη της σε πολιτικές και πρακτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και οδήγησαν στην κρίση.

Κοινώς η Αγίου Κωνσταντίνου έστειλε στην Ιπποκράτους μήνυμα απορριπτικό ως προς τις συνεργασίες. Πάντως, η ΔΗΜΑΡ το τελευταίο διάστημα έχει εντατικές συνομιλίες με την Δυναμική Ελλάδα της οποίας ηγείται ο Ηλίας Μόσιαλος αλλά και με μονάδες όπως για παράδειγμα ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου που βρίσκεται με το ένα πόδι εντός της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Τώρα, πώς θα αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ στην νέα άρνηση της ΔΗΜΑΡ; Θα επιμείνει σχολιάζουν παράγοντες της Ιπποκράτους τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ξεδιπλώσει τις δικές του πρωτοβουλίες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων