Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

«Άραγε οι δανειστές και οι εγχώριοι νέοι σύμμαχοι τους θέλουν να γίνει και εδώ της Βρετανίας;».

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος *

Αντί οι κυβερνώντες, του Μαξίμου, να κυνηγήσουν όλους εκείνους που επί χρόνια ολόκληρα λυμαίνονται δημόσιο χρήμα, κατακλέβοντας το ελληνικό κράτος, βάζουν για ακόμη μία φορά τους απόμαχους της δουλειάς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες, να πληρώσουν το «μάρμαρο» των Μνημονίων.

Άραγε οι δανειστές και οι εγχώριοι νέοι σύμμαχοι τους θέλουν να γίνει και εδώ της Βρετανίας;

Γιατί αλήθεια ας μας πουν γιατί ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» της κοινωνικής έκρηξης, στέλνοντας στον Άδη 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους;

HTML tutorial

Γιατί επέλεξαν αυτή την ληστρική επιδρομή σε ΕΚΑΣ, επικουρικές και μερίσματα;

Γιατί οδηγούν σε ανυποληψία και ταπείνωση εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους οι οποίοι έχουν υποστεί από τους Σαμαροβενιζέλους μείωση στις συντάξιμες αποδοχές τους αλλά και δραστικό «πετσόκομμα» στο ΕΚΑΣ, το οποίο, για τον μήνα Ιούλιο τους αποδόθηκε μειωμένο κατά 40%;

Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο που ψηφίσαμε;

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στον «κόφτη» του νέου ασφαλιστικού νόμου μπήκαν συνολικά 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, στους οποίους μοίρασαν ψίχουλα.

Η 29η Ιουνίου θα χαραχθεί στη μνήμη πολλών πολιτών. Που τυχαίνει να είναι ψηφοφόροι. Πρόκειται για τον κόσμο που περίμενε σύνταξη και την είδε μισή.

Δεν είχε ακούσει- με τόση σύγχυση που επιφέρουν οι διαρκείς αλλαγές και ανατροπές, ήταν λογικό- ότι η επικούρηση θα έρθει σε δεύτερη δόση. Αυτός ο κόσμος λαχτάρισε και ανησύχησε. Δεν πήγε όμως η ψυχή του στη θέση της, παρά τις διαβεβαιώσεις.

Στην κοινωνία πέρασε το μήνυμα ότι δεν τελειώσαμε με τις περικοπές και ότι τίποτε εφεξής δεν θεωρείται δεδομένο, κεκτημένο και αδιαμφισβήτητο.

Κάτι που αλλάζει, εκλαμβάνεται ως προετοιμασία για πιο επώδυνες μεταβολές.

ΑΠΟ κοντά και ο κόσμος που έχασε το ΕΚΑΣ. Το μέτωπο αυτό πυροδότησε μια αντίδραση αλληλεγγύης. Και δεν συζητάμε, βέβαια, για τους πολίτες που διαπιστώνουν τι τους επιφυλάσσει η φορολογική εκκαθάριση.

Ούτε για τους πολίτες που σταμάτησαν να πηγαίνουν διακοπές.

ΕΧΟΥΜΕ επί της ουσίας εγκαίνια της περιόδου εξοικείωσης με τα μέτρα που προσυπέγραψε, ως όμηρος, η Κυβέρνηση, έχοντας προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό η ίδια τον κατακλυσμό που σαρώνει την επικράτεια, με την κωλυσιεργία της και τους ελιγμούς που εξάντλησαν την υπομονή και τα αποθέματα εμπιστοσύνης.

ΠΛΕΟΝ, παραλαμβάνεται ο λογαριασμός που περιμέναμε. Και ενεργοποιούνται οι κοινωνικές τριβές και η δυσαρέσκεια.

Που θα κρυφτούν αλήθεια οι Μαξιμαίοι όταν η περικοπή θα εφαρμοστεί από την πληρωμή των συντάξεων του μηνός Αυγούστου και όταν από τον Ιούλιο θα καταβάλλεται «κουρεμένο» και το εφάπαξ, καθώς σε αυτό θα έχουν ενσωματωθεί περικοπές που θα κυμαίνονται από 15% έως 18%;

Από πού θα φυλαχτούν όταν στο στόχαστρο της δήθεν κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση μπαίνει και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο από τώρα και στο εξής θα αποστέλλει στους δικαιούχους «κουτσουρεμένα» μερίσματα, με τις περικοπές να κυμαίνονται από 11% έως και 63%, δηλαδή μια μείωση που φτάνει έως και τα 88 ευρώ τον μήνα;

Οι πολιτικοί «φωστήρες» δεν αντιλαμβάνονται ότι σε λίγο καιρό από τώρα θα θερίζουν θύελλες; Ας μην τρέφουν αυταπάτες:

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, μόνο ένας υπεραισιόδοξος οπαδός της Κυβέρνησης δεν βλέπει τα εκλογικά αντίποινα που αναμένονται ως νομοτέλεια με την πρώτη ευκαιρία.

ΕΚΤΟΣ αν η αντιπολίτευση δεν ανταποκριθεί στις περιστάσεις.

Εκτός αν η Κυβέρνηση προλάβει να ανταποδώσει, με κάτι ευχάριστο και ελπιδοφόρο.

Ας το καταλάβουν όσο έχουν καιρό ότι το φοροληστρικό όργιο που βιώνουν οι πολίτες δεν θα μείνει αναπάντητο.

(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων