Το πάθος τους για το skate μοιράζοντα skaters, καλλιτέχνες και φίλοι της street κουλτούρας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από εξωτερικό, που συμμετέχουν στο 12ο 7Ply Project Festival που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. Η ετήσια διεθνής γιορτή με πυρήνα το skateboard και με αθλητικό ?διαγωνιστικό και εικαστικό μέρος δίνει τη δυνατότητα διαλόγου, ανταλλαγής ιδεών και skate κόλπων και ανάδειξης σύγχρονων μορφών τέχνης.
Επιδείξεις, διαγωνισμοί και μαθήματα skateboard, εργαστήρια τέχνης και street dance, graffiti, dj sets και έκθεση φωτογραφίας συνθέτουν το πρόγραμμα του 7Ply Project Festival (1-7 Οκτωβρίου 2017). Αναπόσπαστο κομμάτι, όπως κάθε χρόνο, είναι η έκθεση με έργα τέχνης εμπνευσμένα από τη σανίδα του skate.
«Η σανίδα του skateboard μπορεί να είναι το ερέθισμα, το πρωτογενές υλικό ή απλά η έμπνευση. Εμείς δίνουμε τις σανίδες και ο κάθε καλλιτέχνης είναι ελεύθερος να τις διαμορφώσει όπως θέλει» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9» ο εμπνευστής και διοργανωτής του 7Ply Project Festival, Χάρης Καζαντζίδης.
Το όνομα του Φεστιβάλ προέρχεται από τον πιο διαδεδομένο τρόπο κατασκευής της σανίδας του skate, την τεχνοτροπία 7Ply Construction. Επτά φύλλα ξύλου ενώνονται με κόλλα και τοποθετούνται μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο καλούπι με καμπύλες και μετά από πίεση και όση ώρα χρειάζεται για να στεγνώσει η κόλλα η σανίδα είναι έτοιμη, εξήγησε ο κ. Καζαντζίδης. Οι καλλιτέχνες υλοποιούν το δικό τους project βασισμένο σε αυτό το επτάφυλλο αντικείμενο και γι αυτό το Φεστιβάλ ονομάστηκε 7Ply Project.
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενείται το εικαστικό μέρος της έκθεσης καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν εγκαταστάσεις, γλυπτά και έργα ζωγραφικής έχοντας μεταμορφώσει ο καθένας με τον δικό του τρόπο τη σανίδα του skate. Στην ομαδική έκθεση παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, skateboard art δημιουργήματα του Julien Deniau, Γάλλου καλλιτέχνη, ο οποίος ζει στη Βαρκελώνη και αναγεννά σανίδες του skate με τον δικό του τρόπο.