Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Αστροναύτης ετών 57 εκτοξεύεται στο διάστημα!

Πρόκειται για την αμερικανίδα Πέγκι Ουίτσον, την πρώτη γυναίκα που είχε διοικήσει το ISS και στα 57 της χρόνια αποφάσισε να κάνει το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής της και να ταξιδέψει στο διάστημα.

Στις 17 Νοεμβρίου, η Ουίτσον, μαζί με τον 45χρονο ρώσο κοσμοναύτη Όλεγκ Νοβίτσκι της Roscosmos και τον 38χρονο Γάλλο Τομά Πεσκέ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι προς το διάστημα από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν με κατεύθυνση το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), σε ύψος 420 χιλιομέτρων πάνω από τη Γη.

Η Ουίτσον είναι και η πρώτη γυναίκα που παρέμεινε στο διάστημα και μετά το τέλος της αποστολής της, του χρόνου θα είναι ο αστροναύτης των ΗΠΑ που έχει παραμείνει περισσότερο χρόνο στο διάστημα, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 534 ημερών του
Τζεφ Ουίλιαμς, μιας και η Ουίτσον έχει περάσει μέχρι σήμερα 377 μέρες στο διάστημα και έχει πραγματοποιήσει έξι διαστημικούς «περιπάτους».

Η ίδια ετοιμάζεται να εξασφαλίσει ένα ακόμη ρεκόρ αφού τον Φεβρουάριο του 2017 θα διοικήσει ξανά στο ISS με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη γυναίκα που έχει διοικήσει δύο φορές τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων