Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Αστυνομική βία σε ανήλικους που έκαναν «παρκούρ»!

Συνέβη στην Πετρούπολη. Η αστυνομία έδειξε πάλι το σκληρό της πρόσωπο και τα θύματα αυτή τη φορά ήταν δύο ανήλικοι που έπαιζαν στην γειτονιά τους!

Τα δύο αγόρια 13 και 15 ετών, έπαιζαν όπως κάθε μέρα, κάνοντας «παρκούρ» και μάλιστα είναι γνωστά στην συγκεκριμένη γειτονιά για τα περίτεχνα ακροβατικά τους. Μια κάτοικος της οποίας το σπίτι είχε υποστεί διάρρηξη πριν ένα χρόνο από αγνώστους (τους οποίους η αστυνομία δεν εντόπισε ποτέ), θεώρησε-για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- πως οι ανήλικοι που έπαιζαν κοντά στο σπίτι της ήταν οι δράστες και κάλεσε την αστυνομία!!

Σύντομα κατέφθασε ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς και έπειτα άλλοι τέσσερις της ομάδας Δίας για να συλλάβουν τους… επικίνδυνους εγκληματίες. Οι αστυνομικοί βγήκαν αμέσως από το όχημα πλησιάζοντας απειλητικά τους ανήλικους που έπαιζαν ανέμελα και χωρίς καμία προειδοποίηση ή σύσταση έπιασαν τον έκπληκτο 15χρονο, τον ανάγκασαν βίαια να καθίσει στην άσφαλτο και του πέρασαν χειροπέδες ενώ τον αποκαλούσαν «μαλακ….νο» και βρωμόπαιδο.

Δεν συγκινήθηκαν από τα κλάματα του 15χρονου ο οποίος προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβαινε και αρνούνταν να του εξηγήσουν για ποιο λόγο τον συνέλαβαν. Ο 13χρονος βλέποντας το γεγονός, πανικόβλητος κινδύνεψε την ζωή του καθώς τρομοκρατημένος όπως ήταν ανέβηκε σε μια οικοδομή, σκαρφάλωσε στον πρώτο όροφο και κλαίγοντας αρνούταν να κατέβει αφού οι αστυνομικοί τους φώναζαν λυσσαλέα «Θα φτύσετε το γάλα της μάνας σας». Μάλιστα ο πιο… θαρραλέος από τους αστυνομικούς ανέβηκε στην οικοδομή και παγιδεύοντας τον ανήλικο τον τραβούσε από την μπλούζα και τον έσπρωχνε επικίνδυνα προς το μπαλκόνι της οικοδομής για να τον δει ο 15χρονος αδερφός του ουρλιάζοντας «Κοίτα με μαλακ….νο και κλαίγε τώρα».

Η γειτονιά ξεσηκώθηκε και παρά τις συστάσεις των κατοίκων ότι τα παιδιά είναι ανήλικα και ουδέποτε έχουν δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα ή υποψία παρανομίας οι αστυνομικοί τους αγνοούσαν και μάλιστα η… κυρία που κάλεσε την αστυνομία εξ αρχής, έπιασε τον 13χρονο τον ταρακούναγε και του φώναζε ενώ μια περαστική την ενθάρρυνε λέγοντας «Καλά τους κάνετε και ας είναι ανήλικα! Από αυτές τις ηλικίες ξεκινάν οι αυριανοί εγκληματίες!». Έβαλαν με βία και βρισιές στο περιπολικό τους ανήλικους αγνοώντας τα κλάματα και τις παρακλήσεις τους να τους αφήσουν και τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην συγκεκριμένη περιοχή η αστυνομία δεν κάνει καλά την δουλειά της αφού πριν μια εβδομάδα περίπου, νεαρή όταν κάλεσε την αστυνομία επειδή απειλήθηκε από άγνωστο ότι θα την βιάσει όταν την πετύχει μόνη της στον δρόμο και ότι γνωρίζει την διεύθυνσή της, το περιπολικό δεν κατέφθασε ποτέ και μάλιστα όταν τους ξανακάλεσε για να μάθει τι συνέβαινε και καθυστέρησαν αγενέστατος υπάλληλος την ενημέρωσε πως είχε αλλάξει η βάρδια και δε είχε καταγεγραμμένη πουθενά κλήση της για βοήθεια και αγενέστατα έκλεισε το τηλέφωνο!

Είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητο, τα όργανα της εξουσίας να κάνουν κατάχρηση της ιδιότητάς τους και μάλιστα με τέτοιο τρόπο. Και σίγουρα μας δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα μετά από αυτό το γεγονός. Τι εκπαίδευση έχουν τελικά οι αστυνομικοί της χώρας μας και με ποια κριτήρια επιλέγονται ως κατάλληλοι για αυτή την θέση, εφόσον θεώρησαν ότι ένας 13χρονος και ένας 15χρονος ήταν οι επικίνδυνοι διαρρήκτες που… έπαιζαν στην γειτονιά;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων