Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που θέλει η ΔΑΠ

Ιδιωτικές χορηγίες, σύσταση ειδικού σώματος φύλαξης και κατάργηση της ΕΦΕΕ με δημιουργία νέας φοιτητικές ένωσης, αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων και αναθεώρηση του άρθρου 16 και ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Αυτές είναι οι προτάσεις της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ, της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι θέσεις της «γαλάζιας» φοιτητικής παράταξης παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη, τον γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανεπιστημίων Αποστόλη Μπακόλα και τον γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Κώστα Μεϊντή. Ο Σάκης Ιωαννίδης αναφερόμενος στο ζήτημα των καταλήψεων έκανε λόγο για «συγκεκριμένες μειοψηφίες που εκμεταλλεύονται την έλλειψη κανόνων για να κλείνουν τις σχολές και να εξυπηρετούν τους κομματικούς τους σκοπούς».

Παράλληλα ζήτησε θέσπιση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να υπάρξει μεικτή χρηματοδότηση στα ιδρύματα τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο και από ιδιωτικές χορηγίες». Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ζήτησαν τη δημιουργία ειδικού σώματος φύλαξης για τα πανεπιστήμια, ώστε «να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας» και «να σταματήσουν η ανομία και η ασυδοσία στα ελληνικά ΑΕΙ».

«Σκοπός του σώματος φύλαξης είναι η πρόληψη παράνομων δραστηριοτήτων και η άμεση επέμβαση για την αποτροπή της βίας ενώ θα έχει την πλήρη ευθύνη για την ενημέρωση των αρχών σε περίπτωση μη τήρησης της νομιμότητας», είπαν και πρόσθεσαν πως «μέσα στα μεγάλα campus να δημιουργηθούν ειδικοί σταθμοί φύλαξης, να υπάρχουν μπάρες και τα μέλη των ιδρυμάτων να εφοδιαστούν με ταυτότητες εισόδου».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων