Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Banksy: Νέο έργο σε νοσοκομείο στη Βρετανία – Το αγόρι και η νοσηλεύτρια σούπερ ηρωίδα

Ένα μικρό αγόρι κρατά ψηλά στο χέρι του τον νέο αγαπημένο του σούπερ ήρωα, μία Βρετανίδα νοσοκόμα η οποία απεικονίζεται με στολή που φέρει το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού -το μοναδικό έγχρωμο σημείο του έργου- και χειρουργική μάσκα και μοιάζει να πετά. Η νοσοκόμα φοράει τη μπέρτα των υπερηρώων, ενώ πλάι στο παιδί είναι ένα καλαθάκι απορριμμάτων μέσα στο οποίο διακρίνονται ο Σούπερμαν και ο Σπάιντερμαν.

Το νέο έργο του Banksy αποτελεί έκφραση της ευγνωμοσύνης των Βρετανών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Τα αποκαλυπτήρια του έργου -το οποίο κοσμεί πλέον χώρο αναμονής κοντά στα επείγοντα- έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία, όπου και θα παραμείνει μέχρι το φθινόπωρο, οπότε και θα βγει σε δημοπρασία για τη στήριξη του βρετανικού ΕΣΥ.

Ο Banksy ανάρτησε, όπως το συνηθίζει, το έργο του στο Instagram με τη λεζάντα «Game Changer» (αυτός που τα αλλάζει όλα).

Η διευθύνουσα σύμβουλος του νοσοκομείου Πόλα Χεντ έγραψε στο twitter «Υπερήφανη που κάνω τα αποκαλυπτήρια αυτού του υπέροχου έργου … που δημιούργησε ο Banksy ως ένα ευχαριστώ προς όλους όσοι εργάζονται για το NHS και το νοσοκομείο μας».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων