Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Ο Γ. Βαρουφάκης στηρίζει τον Ε. Μακρόν στην μάχη για την γαλλική προεδρία

Υπέρ του Εμμάνουελ Μακρόν στις επερχόμενες εκλογές στη Γαλλία τάσσεται ο Γιάνης Βαρουφάκης με άρθρο του στην Le Monde. Συγκεκριμένα ο τίτλος του άρθρου είναι “Ο Εμμάνουελ Μακρόν ήθελε να σώσει την Ελλάδα, ψηφίστε τον”.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών ασκεί δριμεία κριτική στον Μελανσόν που δεν έχει ακόμα στηρίξει δημόσια τον κεντρώο υποψήφιο έναντι της αντιπάλου του, ακροδεξιάς, Μαρί Λε Πεν.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτηρίζει μυστήριο το γεγονός πως συγκεκριμένοι ηγέτες της γαλλικής Αριστεράς δεν έχουν κάνει δήλωση στήριξης στον Μακρόν μετά το τέλος του α’ γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου.

Διαβάστε κάποια αποσπάσματα από την τοποθέτησή του:

HTML tutorial

“Αρνούμαι να αποτελέσω μέλος μιας νέας γενιάς προοδευτικών Ευρωπαίων που θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο στην ανάληψη της εξουσίας από την Μαρί Λε Πεν, αλλά αρνήθηκαν να το πράξουν.”

“Είναι η Μαρί Λε Πεν λιγότερο μη αποδεκτή επιλογή για την γαλλική Προεδρία; Είναι Ο Μακρόν χειρότερος, για την αριστερά, από την επιλογή Ζακ Σιράκ το 2002; Αν όχι, τότε γιατί συγκεκριμένοι πολιτικοί ηγέτες της αριστεράς σήμερα αρνούνται να στηρίξουν τον Μακρόν παραμένει μυστήριο.”

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων