Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Βέμπερ: Ο Τσίπρας είναι η απόδειξη ότι η αριστερή ιδεολογία απέτυχε

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών, Μάνφρεντ Βέμπερ, δήλωσε ότι ο Τσίπρας απέδειξε ότι η αριστερή ιδεολογία απέτυχε στην Ευρώπη, μιλώντας σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.
«Όποιος θέλει να δει πως πάνε τα πράγματα σωστά, είπε, πρέπει να δει την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και τις άλλες χώρες. Όποιος κοιτάει όμως την Ελλάδα, βλέπει ότι πέρασαν οι χαμένοι μήνες. Είχαμε μια συζήτηση εδώ με τον κ. Τσίπρα, αλλά πρέπει να πω ότι αξίζει σεβασμό η αλλαγή πορείας που έκανε, γιατί χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν έχει μέλλον η χώρα. Ετσι, ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι η αριστερή ιδεολογία απέτυχε σε αυτήν την ήπειρο, γι’ αυτό και υποχωρούν οι Podemos στην Ισπανία», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Βέμπερ, όπως και όλοι ομοϊδεάτες του, βλέπουν στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου την νίκη επάνω στην αναδυόμενη αριστερά στην Ευρώπη. Όμως δεν μένει μόνο εκεί. Φορτώνει στην 7 μηνών διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, την αποτυχία όλων των μνημονίων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. Βασικό επιχείρημά του είναι ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, δείχνουν να ανακάμπτουν στα νούμερα. Όμως στην εφαρμογή των μνημονίων έχουν εμπλακεί πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα εκ των οποίων μόνο η τελευταία ήταν του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα θα ήταν πιο ακριβές να πούμε ότι η εφαρμογή του Τρίτου μνημονίου θα αρχίσει μετά τις εκλογές.

Πάντως η εν λόγω δήλωση σηματοδοτεί την ηγεμονία της φιλελεύθερης αντίληψης και του μονεταρισμού (αυτό που πολλοί κάπως συγκεχυμένα αποκαλούν νεοφιλελευθερισμό) που βγαίνει σήμερα πιο δυναμωμένη από την μικρή περίοδο αμφισβήτησης που φάνηκε να ξημερώνει με την τελευταία ελληνική κυβέρνηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων