Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Beriev 200: Επισκευάστηκε και επέστρεψε στη μάχη με τις πυρκαγιές

Το Beriev Be-200 είναι το νέο όπλο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Διαθέτει οκτώ δεξαμενές, μπορεί να μεταφέρει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα και είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο-αμφίβιο αεροσκάφος.

Σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές και μπορεί συγκεντρώνει 12 τόνους νερού από την θάλασσα με κύματα έως 1,2 μέτρα. Εκτός από νερό, πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό ενώ μπορεί να μεταφέρει έως 64 άτομα.

Σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, την αποτελεσματικότητά του σε πυρκαγιές στη Ρωσία, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους νερού και να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Το σκάφος, μετά από βλάβη που παρουσίασε στον έναν κινητήρα του κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Εύβοια στάλθηκε για επισκευή. Ευτυχώς υπήρχε επάρκεια ανταλλακτικών και αυτό μείωσε κατά πολύ τις ώρες επισκευής του αεροπλάνου – κατασβεστικού.

Παράλληλα στην Ελλάδα βρίσκονται και εξιδεικευμένοι τεχνικοί της εταιρείας. Αυτοί συνεργάζονται με τους Έλληνες τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι θεωρούνται από τους πιο καταρτισμένους και αποτελεσματικούς στον κόσμο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων