Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Bitcoin: Νέο ιστορικό υψηλό για το κρυπτονόμισμα

Το bitcoin ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του το όριο των 20.000 δολαρίων, καταγράφοντας νωρίτερα άλμα της τάξεως του 4,5%, στις 20.440 δολάρια.

Από τις αρχές του έτους το bitcoin έχει ενισχυθεί τουλάχιστον κατά 170%, χάρη στη ζήτηση από μεγαλύτερους επενδυτές, τους οποίους προσελκύει η δυνατότητα που έχει για γρήγορα κέρδη, αλλά και από τις προσδοκίες ότι το κρυπτονόμισμα θα εξασφαλίσει ευρεία αποδοχή.

Πριν λίγες μέρες το bitcoin κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ του, ξεπερνώντας τις 19.000 δολάρια, ωστόσο αυτή τη φορά έσπασε και το φράγμα των 20.000 δολαρίων. Σημειώνεται ότι η υψηλή μεταβλητότητα του bitcoin είναι ένας από τους λόγους που σε γενικές γραμμές οι παραδοσιακοί θεσμικοί επενδυτές δεν το περιλαμβάνουν στις επιλογές τους.

Ωστόσο, οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια λόγω της συνεχούς δημιουργίας νέου χρήματος και των αρνητικών επιτοκίων, οδηγεί κάποιους από αυτούς στην αναζήτηση εναλλακτικών τοποθετήσεων, όπως όλο και πιο «ριψοκίνδυνες» μετοχές και ομόλογα, χρυσό ή και το bitcoin.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων