Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Bloomberg: Γιατί σταματούν ξανά οι εργασίες στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο;

Η Tesla σταματά μέρος των εργασιών της στο εργοστάσιο της Γερμανίας, καθώς δεν έχει καταβάλει εγγύηση στις τοπικές αρχές. Το υπουργείο Περιβάλλοντος του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου σταμάτησε το κόψιμο των δέντρων και την εγκατάσταση των μηχανημάτων βαφής μέχρι να καταβληθεί το ποσό της εγγύησης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου χωρίς να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Όπως έχει γράψει η Tagesspiegel του Βερολίνου, η Tesla θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι τοπικές αρχές θα καλύψουν το κόστος της διάλυσης του εργοστασίου, στην περίπτωση που το πρότζεκτ δεν λάβει την τελική έγκριση.

Η προθεσμία για την καταβολή του ποσού έληξε χθες και πλέον η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να δώσει τα χρήματα μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, αλλιώς θα ρισκάρει να ανακληθούν οι αρχικές εγκρίσεις.

Οποιαδήποτε μεγάλη καθυστέρηση θα αποτελέσει πλήγμα για την Tesla, η οποία φιλοδοξεί να φτιάξει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο και να το θέσει σε λειτουργία στα μέσα του επόμενου χρόνου. Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει στο συγκεκριμένο εργοστάσιο 500.000 αυτοκίνητα τον χρόνο, θέτοντας μια σημαντική πρόκληση στους ανταγωνιστές της στη Γερμανία, τις Volkswagen AG, Daimler AG και BMW AG.

Ακόμη, η Tesla περιμένει την απόφαση από δικαστήριο του Βερολίνου για το θέμα της κοπής των δέντρων, καθώς δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις παραπονέθηκαν ότι η εταιρεία δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει τα φίδια και τις σαύρες στην περιοχή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων