Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Bloomberg: H Goldman Sachs ποντάρει εκ νέου στις μετοχές της Tesla

«Η παγκόσμια τάση για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων επιταχύνεται και αναμένεται να ξεπεράσει τις προσδοκίες μας», ανέφερε ο Μαρκ Ντελέινι, αναλυτής της Goldman, σε έκθεσή του την Τετάρτη. Η αύξηση του στόχου από τα $455 στα $780 δολάρια οδήγησε αρκετές χώρες στο να καταργήσουν σταδιακά τις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων ή βενζινοκίνητων οχημάτων, αφού μειώνονται αρκετά τα κόστη παραγωγής των ηλεκτροκίνητων. «Οι τιμές των μπαταριών μειώνεται επιταχυνόμενα, κάτι το οποίο βελτιώνει τα οικονομικά πίσω από την αγορά των ηλεκτροκίνητων».

Η μετοχή της Tesla επέδειξε άνοδο 4,5% στα $594,35 το πρωί της Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, έχοντας αυξηθεί κατά 600% φέτος, τη στιγμή που η εταιρεία βρίσκεται στο πέμπτο κατά συνέχεια κερδοφόρο τρίμηνό της. Εξ ου και η εισαγωγή της Tesla στον δείκτη S&P στις 21 Δεκεμβρίου. Οι επενδυτές ενθαρρύνονται επίσης από τις προβλέψεις της εταιρείας για πωλήσεις μισού εκατομμυρίου οχημάτων μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά και για τα μελλοντικά της πλάνα για επέκταση της παραγωγής με νέα εργοστάσια σε Γερμανία και ΗΠΑ.

O κρυφός «άσσος στο μανίκι» της Tesla είναι, σύμφωνα με τη Goldman, τα προϊόντα της εταιρείας που απευθύνονται σε νοικοκυριά, όπως οι μπαταρίες και τα πάνελ ηλιακής ενέργειας, τα οποία είναι επίσης πολύ προσοδοφόρα.

Σύμφωνα, πάντα, με την αναφορά της Goldman «ολόκληρη η βιομηχανία ενέργειας πρόκειται να βγει κερδισμένη από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων για μείωση των εκπομπών αερίων και τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων