Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Bloomberg: Στα σκαριά πρόγραμμα του Facebook που θα εφοδιάζει αξιόπιστες πληροφορίες για τα εμβόλια

Ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ με δήλωσή του τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι η δημοφιλής εταιρεία σχεδιάζει ένα νέο πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να παρέχει στους χρήστες της, έγκυρες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των εμβολίων που αναπτύσσονται κατά του Covid-19.

Ο αμερικανικός κολοσσός έχει ήδη επικοινωνήσει με την επερχόμενη κυβέρνηση Μπάιντεν και έχει δηλώσει πως επιθυμεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC.

«Υπάρχουν αρκετά σημαντικά πράγματα που μπορούμε να πετύχουμε μαζί», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ στον Άντονι Φάουτσι, τον κορυφαίο Αμερικανό εμπειρογνώμονα σε θέματα που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού.

«Σχεδιάζουμε ήδη ένα πρόγραμμα προώθησης έγκυρων πληροφοριών γύρω από τα εξελισσόμενα εμβόλια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ζούκερμπεργκ ωστόσο δεν προχώρησε στην αποκάλυψη περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία σκοπεύει να διανείμει αυτές τις πληροφορίες στους χρήστες της.

Παρόλο που ο διευθύνοντας σύμβουλος της Facebook, τον Μάιο υποστήριζε πως οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν πρέπει να είναι οι «διαιτητές της αλήθειας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ωστόσο, η Facebook έχει αγωνιστεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο και ειδικότερα στην πλατφόρμα της.

Ειδικότερα, τον Μάρτιο, η εταιρεία εγκαινίασε ένα ηλεκτρονικό κέντρο πληροφοριών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Τον Αύγουστο, η εταιρεία έκανε το ίδιο ακριβώς και για τις εκλογές των ΗΠΑ, παρέχοντας στους χρήστες της, έγκυρες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η Facebook, ανακοίνωσε ακόμη ότι θα εγκαινιάσει έναν κόμβο με πληροφορίες σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων