Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Βούλγαρος καλλιτέχνης θα καλύψει λίμνη στην Ιταλία με 70.000 τ.μ. χρυσό ύφασμα

«Η τέχνη είναι μία κραυγή ελευθερίας», είχε δηλώσει κάποτε ο Christo, ένας Βούλγαρος καλλιτέχνης, γνωστός για τις μνημειώδεις εγκαταστάσεις που φιλοτέχνησε με την σύζυγό του Jeanne-Claude.

Το ζευγάρι είχε μαγέψει στο παρελθόν τον καλλιτεχνικό κόσμο με τα πρότζεκτ τεραστίων διαστάσεων που υλοποιούσε σε διάφορα μέρη του πλανήτη, όπως το «τύλιγμα» μίας ακτής στην  Αυστραλία με 95.600 τ.μ. συνθετικού υφάσματος και τη δημιουργία ενός πελώριου κύκλου από ροζ πολυπροπυλένιο που επέπλεε στη θάλασσα και περιλάμβανε 11 νησιά στο Μαϊάμι.

Για το νέο του φιλόδοξο πρότζεκτ, το πρώτο μετά τον θάνατο της συζύγου του, ο 80χρονος πλέον Christo, σύμφωνα με το protothema, σκοπεύει να δημιουργήσει μία προβλήτα μήκους 3 χιλιομέτρων στην λίμνη Ιζέο της Ιταλίας, φτιαγμένη από χρυσό ύφασμα.

Τα 70.000 τ.μ. του υφάσματος θα καλύπτουν μία δομή που θα επιπλέει και θα οδηγεί τους επισκέπτες από το νησί από το Σουλτζάνο στο Μόντε Ίζολα και στο νησί του Σαν Πάολο.

Μάλιστα, όσοι διασχίζουν την προβλήτα θα αισθάνονται τα κύματα της λίμνης κάτω από τα πόδια τους, σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων