Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Βούτσης: Πάμε σε εκλογές το Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Δεδομένων των σοβαρών απωλειών που είχε το κυβερνών κόμμα κατά την ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει σε εκλογές το φθινόπωρο.

Αναλόγως τις εξελίξεις οι εκλογές θα γίνουν Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών Νίκος Βούτσης, στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αυτό θα είναι αποτέλεσμα συνολικής, όχι μόνο από την κυβέρνηση, ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις.

Ο υπουργός θεωρεί το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τους 120 βουλευτές. Δεδομένου ότι οι ψήφοι της συμπολίτευσης ήταν μόλις 123, η κυβέρνηση βρέθηκε πολύ κοντά στην πτώση.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι «ακόμα και σε εκλογές να πάμε, θα ζητήσουμε εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Μέρος του αποτελούν οι δεσμεύσεις, που προκύπτουν από τη συμφωνία». Τόνισε ότι «τα βήματα που περιμένει η χώρα πρέπει να γίνουν» και σημείωσε ότι ο ίδιος θα φροντίσει να έχει πάρει τις σχετικές αποφάσεις πριν από τις 22 Ιουλίου.

Πέραν της σημασίας της είδησης της μερικής επιβεβαίωσης για επικείμενες εκλογές, είναι σημαντικό και ότι ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια διαδικασία δεν θα αποτελούσε ευκαιρία για την κυβέρνηση να θέσει οποιαδήποτε νέα ατζέντα. Συνεπώς όλοι όσοι εκ των διαφωνούντων στο ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν από την κυβέρνηση να κατασκευάσει πλάνο ρήξης και εθνικού νομίσματος μάλλον μιλούν στο βρόντο. Σε μία τέτοια προεκλογική εκστρατεία δεν θα είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει το κόμμα που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Αυτό ωστόσο μπορεί να κοστίσει στο ΣΥΡΙΖΑ την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης ακόμη και ως πρώτο κόμμα, γεγονός που αφήνει ξανά ανοιχτό το ενδεχόμενο για πολιτική αστάθεια, την πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

σχετικα αρθρα

9 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img