Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Βρετανικές εκλογές: Πρέπει η ΕΕ να ετοιμάζεται για BREXIT;

Σταχυολογεί ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών στη Βρετανία Εντ Μίλιμπαντ θα υποστηρίξει τη Δευτέρα ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ θα βυθίσει τις επιχειρήσεις σε χάος για δύο χρόνια αν οι Συντηρητικοί κερδίσουν τις εκλογές.

Από την πλευρά του, ο Κάμερον, το κόμμα του οποίου απολαμβάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης ως προς τους χειρισμούς του στον τομέα της οικονομίας, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, θα απευθύνει σήμερα προειδοποίηση ότι μία κυβέρνηση Εργατικών κινδυνεύει να προκαλέσει “οικονομικό χάος” και να αυξήσει τη φορολογία, σύμφωνα με το NOOZ.gr.

Μιλάμε πλέον για Brexit, το οποίο θα φέρει πολύ μεγάλη αναστάτωση. Το Brexit φυσικά αφορά την ΕΕ και όχι την Ευρωζώνη. Ωστόσο, από αλλού το περίμεναν οι εταίροι μας και από αλλού τους έρχεται. Πάντως οι Εργατικοί προειδοποιούν ότι πρόκειται για μεγάλη απειλή για τις βρετανικές επιχειρήσεις.

«Δεν θα μπορούσε να υπάρχει τίποτα χειρότερο για τη χώρα μας ή για τις μεγάλες μας εξαγωγικές επιχειρήσεις από το να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια με την παρουσία μας στην Ευρώπη» προειδοποίησε εχθές ο Μίλιμπαντ σε ομιλία του.

«Πρόκειται για μία συνταγή για διετή αβεβαιότητα κατά την οποία η εισροή επενδύσεων θα παγώσει, δύο χρόνια χάους κατά τα οποία οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να κάνουν μελλοντικά σχέδια και δύο χρόνια χαμένων ευκαιριών για πρόοδο, κέρδος, ευημερία: ένας άμεσος και ορατός κίνδυνος για τις θέσεις εργασίας στη χώρα, τις βρετανικές επιχειρήσεις και τη βρετανική ευημερία» σημείωσε.

«Αυτό υπάρχει στα γονίδια του Συντηρητικού Κόμματος, η ικανότητά τους να θέτουν στη σωστή τροχιά την οικονομία. Επί του πραγματικού, θεωρώ ότι είναι το καλύτερο κόμμα στην Ευρώπη ως προς τη διαχείριση της οικονομίας» ανέφερε με τη σειρά του ο Άσεμ Άλαμ, επιχειρηματίας, ενώ τους κατηγορεί ότι με τα σχέδιά τους για επιπλέον φορολόγηση στα ακίνητα μεγάλης αξίας και για την αύξηση του ανώτερου κλιμακίου φορολογικών συντελεστών εισοδήματος- “τιμωρούν” τη δημιουργία πλούτου.

Ο Κάμερον, οι Συντηρητικοί του οποίου έρχονται στήθος με στήθος με τους Εργατικούς στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της χώρας με την ΕΕ ενόψει του δημοψηφίσματος μέχρι τα τέλη του 2017 αν κερδίσει στις εκλογές της 7ης Μαΐου.

Πληροφορίες από NOOZ.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων