Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

British Airways: Τρίτη μέρα ταλαιπωρίας σε Χίθροου και Γκάτγουικ

Για τρίτη συνεχή ημέρα ταλαιπωρούνται οι επιβάτες της British Airways (ΒΑ) στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την διακοπή λειτουργίας του παγκόσμιου ηλεκτρονικού μηχανογραφικού συστήματος που χρησιμοποιεί.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία στοχεύει στην υλοποίηση του πτητικού προγράμματος της για σήμερα Δευτέρα. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι υπάρχουν «υψηλές πιθανότητες» καθυστερήσεων μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις πτήσεις της, κατά το προηγούμενο 48ωρο. Η ΒΑ συνιστά στους επιβάτες τους, πριν ξεκινήσουν για το αεροδρόμιο να ενημερώνονται για την πτήση τους.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο επηρέασε την πραγματοποίηση άνω των 1.000 πτήσεων, ενώ οι βρετανικές αερογραμμές είναι ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωπες με την καταβολή αποζημιώσεων, ύψους 100 εκατομμυρίων στερλινών.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της British Airways κατηγορούν τη διεύθυνση της εταιρείας ότι παρέδωσαν την παρακολούθηση του μηχανογραφικού συστήματος σε Ινδούς τεχνικούς που δεν είχαν την απαιτούμενη εμπειρία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων