Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Το carpooling έρχεται στην Ελλάδα και ονομάζεται ShareMyCar

Μείωση των καθημερινών εξόδων μετακίνησης, λιγότερη κίνηση στους δρόμους και μια ευκαιρία για γνωριμίες. Το “ShareMyCar” είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα σε οδηγούς και επιβάτες να μοιράζονται διαδρομές και κόστος μετακίνησης.

Η αφορμή για τη δημιουργία της ήταν ένα ταξίδι στο Λονδίνο του ιδρυτή και διαχειριστή της πλατφόρμας, Σταμάτη Τσακλάνου. Ο Σταμάτης κατάγεται από τη Χαλκίδα, είναι μηχανολόγος μηχανικός, απόφοιτος αγγλικού πανεπιστημίου, και τώρα κάνει το μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Aberdeen της Μεγάλης Βρετανίας. Από πολύ μικρή ηλικία, τα ερεθίσματα του σχετίζονταν με την τεχνολογία.

Με την πάροδο του χρόνου και έχοντας αλλάξει αρκετές δουλειές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τον κέρδισε ο χώρος των επιχειρήσεων. Όπως αναφέρει: «Είναι μαγική η στιγμή που βλέπεις μια ιδέα σου να γίνεται πράξη και ακόμα πιο μαγικό να βλέπεις την αγορά να την αγκαλιάζει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το ShareMyCar είναι μόνο η αρχή».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων