Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Κυβερνοεπίθεση με εύρος 200.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε 150 χώρες

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της Europol, η κυβερνοεπίθεση που ξεκίνησε την Παρασκευή έπληξε 200.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε τουλάχιστον 150 χώρες. Ο Ρομπ Γουέινραιτ εξέφρασε το φόβου του ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μετά την αυριανή επιστροφή των εργαζόμενων στις δουλειές τους.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό στοιχείο της κυβερνοεπίθεσης της Παρασκευής που εντοπίζεται στην απαίτηση για την καταβολή λίτρων σε συνδυασμό με “τη δράση ενός ιού” ώστε η κυβερνοεπίθεση να διαδοθεί αυτόματα.

«Το εύρος της κυβερνοεπίθεσης αυτής, είναι πρωτόγνωρο. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν περισσότερα από 200.000 θύματα σε τουλάχιστον 150 χώρες. Μεταξύ των θυμάτων, συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρικές κοινοπραξίες.», τόνισε ο Γουέινραιτ.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφαλείας, Τομ Μπόσερτ, να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή το βράδυ, προκειμένου να εκτιμηθεί η απειλή που ενδεχομένως έθεσε η παγκόσμια κυβερνοεπίθεση εναντίον τουλάχιστον 150 χωρών, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων