«Εισπράττω δύο συντάξεις, μία δικηγορική και μία βουλευτική. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να υπάρχει αυτό, αλλά είναι άλλο θέμα. Εν πάση περιπτώσει, η μία έχει περικοπεί κατά 65% και η άλλη κατά 51% και εκτός αυτού πληρώνω 9.000 ευρώ το χρόνο ΕΝΦΙΑ για μια περιουσία που δεν μου αποδίδει κανένα απολύτως εισόδημα» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο Θ.Πάγκαλος.
«Είναι χωράφια που δεν καλλιεργούνται και οικόπεδα στην περιοχή της Ελευσίνας, οικόπεδα με ένα ερημωμένο σπίτι και κληρονομιές. Αλλά δεν μπορώ να πουλήσω τίποτα, γιατί τα πουλάω όλα και δεν βρίσκω αγοραστή.
Είναι ευχής έργον να δώσεις ένα ακίνητο (στο Δημόσιο), να του πεις εκτίμησέ το με βάση τις αντικειμενικές αξίες που υπάρχουν και μετά απάλλαξέ με από όσα βάρη έχω. Πάρα πολύς κόσμος θα έβρισκε μια διέξοδο έτσι. Υπάρχει από πολύ κόσμο, κυρίως από επιχειρήσεις με πολλά και μεγάλα ακίνητα σε αξιόλογες τοποθεσίες, οι οποίες έχουν χρεοκοπήσει και δεν γίνεται καμία διαδικασία εκτός από την πτωχευτική, που έχει πάρα πολλά προβλήματα και δεν λένε να διορθώσουν εδώ και καιρό.
Ξέρετε, ένα από τα προβλήματα που επισημαίνει η ΕΕ είναι η αναχρονιστικότητα του Πτωχευτικού Δικαίου και η παράλυση των σύγχρονων εταιρειών και της σύγχρονης οικονομικής ζωής. Ας γίνει αυτή η ρύθμιση και από εκεί και πέρα, αν κάποιος έχει ένα μεγάλο σπίτι που δεν το χρειάζεται πια γιατί πχ έχουν φύγει τα παιδιά από το σπίτι ή δεν έχει πληρώσει φόρους, να το δώσει στο κράτος και να βρει το κράτος ένα τρόπο, να κάνει μια ιδιωτικού δικαίου εταιρεία, η οποία θα πουλάει και θα αγοράζει ακίνητα. Γιατί όχι; Αφού το έχουν κάνει άλλα κράτη με τις εταιρείες και πάνε καλά, δόξα τω Θεώ! Κατά σύμπτωση, σε εμάς υπάρχουν και οι αντικειμενικές αξίες. Έχουν κάποιο νόημα; Γιατί έχουν ξεπεραστεί; Ζούμε σε έναν κόσμο φαντασιοπληξιών, φανταζόμαστε ότι έχουμε αντικειμενικές αξίες, βάσει των εκτιμήσεων τους φόρους και φανταζόμαστε ότι έχουμε προϋπολογισμό και κυβέρνηση.»