Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω μείωσης των αμυντικών δαπανών

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Από το Παρίσι και το Διεθνές Αεροπορικό Σαλόνι ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε πως δεν τίθεται ζήτημα επιπλέον μείωσης των αμυντικών δαπανών. Ο Υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για νέες μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες ανέφερε:

«Ποτέ δεν τη συζητήσαμε. Εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε την ασφάλεια της χώρας σε διαπραγμάτευση με οποιεσδήποτε “ονειρώξεις” έχει ο κάθε δανειστής. Για να είμαστε ξεκάθαροι, ιδίως από τις χώρες των δανειστών και κυρίως από τη Γερμανία, έχουν ρεύσει δισεκατομμύρια από τα χρήματα του ελληνικού λαού για διάφορες στρατιωτικές προμήθειες, κυρίως προμήθειες όπλων. Το κόστος που πλήρωσε ο ελληνικός λαός είναι δυσανάλογο του πραγματικού κόστους.

Πληρώθηκαν δισεκατομμύρια προς τη Γερμανία, προς τη Γαλλία και προς άλλες χώρες και μεγάλος μέρος αυτών τον χρημάτων ήταν μίζες. Αλλά η διαφθορά είναι σαν το ταγκό, θέλει δύο. Τον έναν τον βρίσκουν, αυτόν που βάλλει την Ελλάδα, δεν μπορούν να κρύβουν τον δεύτερο. Αν οι δανειστές θέλουν εξοικονόμηση χρημάτων από την Άμυνα, δεν έχουν παρά αύριο το πρωί να παραδώσουν τον κ. Χριστοφοράκο στις ελληνικές Αρχές, να μας πουν για τη Rheinmetall, αφού καταδίκασαν την ίδια την εταιρεία τους για 62 εκατομμύρια ευρώ μίζα που έδωσε στην Ελλάδα, σε ποιους τα έδωσε.

Να επιστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος από τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Ελλάδα στη Rheinmetall, το ίδιο να κάνουν με την HDW, το ίδιο να κάνουν και με τις εταιρείες εκείνες, οι οποίες με συνεργούς Έλληνες πολιτικούς, πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού. Όχι μόνο 200, 400 εκατομμύρια θα τους δώσουμε αν θέλουν από αυτά τα χρήματα, από τα κλεμμένα που οι ίδιοι έχουν πάρει. Αλλά δεν θα έπρεπε να σκεφτούν ούτε κατά διάνοια, ότι θα μειωθεί έστω και κατά ένα ευρώ ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έχει μειωθεί 58% ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουν εξαθλιωθεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι εν ενεργεία και οι εν αποστρατεία. Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες που έγιναν εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και όσον αφορά την αμυντική δύναμη της Ελλάδος, με πρώτο όπλο την αμυντική μας βιομηχανία τη δημόσια αλλά και την ιδιωτική θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Θα προχωρήσουμε διασφαλίζοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας. Γιατί κάποια στιγμή, όταν κάποιοι πολιτικοί διαπραγματεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας, κάποιοι άλλοι πέφτουν στο Αιγαίο ή τους ρίχνουν στο Αιγαίο, γιατί προασπίζονται ακριβώς αυτό, την εθνική κυριαρχία της χώρας. Σας ευχαριστώ πολύ».

σχετικα αρθρα

6 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img