Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Δήμαρχος Σαμοθράκης: «Το νησί έχει διαλυθεί εντελώς»

«Οι αναφορές από παντού είναι ότι το νησί έχει διαλυθεί εντελώς» δηλώνει, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας, δύο μέρες μετά την, χωρίς προηγούμενο, καταστροφή που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί, το οποίο ακόμη μετράει τις πληγές του.

«Έχουμε προσφορά βοήθειας κυριολεκτικά από παντού, αλλά ακόμη δεν έχω πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο νησί, γιατί δεν έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση. Ενώ υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά βοήθειας, ταυτόχρονα έχουμε ένα τεράστιο άνοιγμα προβλημάτων. Κάνουμε τόσα πολλά ταυτόχρονα. Δυσκολεύομαι να το οργανώσω. Δεν έχω διαμορφωμένα αιτήματα, γιατί δεν μπορώ να ιεραρχήσω τις ανάγκες τη στιγμή που έχω εκατό πράγματα σε απόλυτη προτεραιότητα» εξηγεί ο κ. Βίτσας.

Αναφέρεται στη σημαντική παρουσία και συνδρομή των πυροσβεστικών και στρατιωτικών δυνάμεων και ειδικότερα της ΕΜΑΚ, που «δουλεύουν ασταμάτητα», στο «συγκινητικό», όπως το χαρακτηρίζει, ενδιαφέρον του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και προέδρου της ΠΕΔ, Βαγγέλη Λαμπάκη, που «σήμερα θα μεταβεί στο νησί μαζί με δύο μηχανικούς, προκειμένου εκ του σύνεγγυς να δει πως έχει η κατάσταση και πως πραγματικά μπορεί για μία ακόμη φορά να βοηθήσει».

Ειδική μνεία κάνει στο τηλεφώνημα που δέχτηκε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, «για συμπαράσταση και βοήθεια οπουδήποτε θελήσουμε», αλλά και στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, που σε επικοινωνία της με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη έθεσε στη διάθεση των δοκιμαζόμενων κατοίκων του νησιού και των προσπαθειών για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών, ανθρώπινο δυναμικό αλλά και υλικοτεχνική υποδομή της Περιφέρειας. «Σήμερα θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με την κ. Δούρου για να την ευχαριστήσω, γιατί εδώ χρειαζόμαστε τα πάντα» σημειώνει ο κ. Βίτσας.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων