Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

DIHK: Ρυθμός ανάπτυξης 2,2% για τη γερμανική οικονομία το 2018

Τα γερμανικά Εμπορικά Επιμελητήρια DIHK αναθεώρησαν σήμερα ανοδικά την πρόβλεψή τους για το ρυθμό ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη στο 2,0% από το 1,8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση και αναμένουν ακόμα υψηλότερη ανάπτυξη 2,2% το 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση τους.

Όπως τόνισε το DIHK «Η οικονομία κινείται ολοταχώς», τονίζοντας ότι η ανοδική πορεία γενικώς βασίζεται στην ισχυρή εγχώρια ζήτηση και τις ισχυρές εξαγωγές.

Παράλληλα η έρευνα του DIHK ήταν η μεγαλύτερη του είδους της στη Γερμανία καθώς απεθύνθηκε σε 27.000 διευθυντές, και τα ποιοτικά και ποσοτικά της αποτελέσματα φανέρωσαν πως ,μόνο  το 25% αναμένει οι συνθήκες να βελτιωθούν περαιτέρω, το 64% να παραμείνουν σταθερές και μόνο το 11% να επιδεινωθούν.

Επιπροσθέτως όσον αφορά το επιχειρηματικό κλίμα αναφορικά με τις τρέχουσες συνθήκες το τελευταίο ανήλθε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο καθώς το 51% των εταιρειών ανέφερε καλές συνθήκες, το 43% δήλωσε ότι τα πράγματα κινούνται ικανοποιητικά και μόνο το 6% είπε ότι η κατάσταση είναι κακή.
Τέλος σχετικά με τις μεγαλύτερες απειλές για τη μελλοντική ανάπτυξη, οι περισσότερες εταιρίες αναφέρθηκαν στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και την αύξηση του εργατικού κόστους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων