Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ αρνείται την διακοπή της κύησης μιας γυναίκας η οποία είναι βαριά άρρωστη, παρόλο που το έμβρυο έχει ελάχιστες πιθανότητες να επιζήσει, θέτοντας την σε σοβαρό κίνδυνο.
Το Ελ Σαλβαδόρ, η Χιλή, ο Αγ. Δομίνικος, η Ονδούρα και η Νικαράγουα ανήκουν στις χώρες της Αμερικής που απαγορεύεται απόλυτα βάσει νομοθεσίας η διακοπή της κύησης.
Η 22χρονη, με το ψευδώνυμο Μπεατρίς (δεν επιθυμεί να δημοσιευθεί το πραγματικό της όνομα) πάσχει από «Λύκο», ένα αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς ο οργανισμός «μπερδεύεται» και δεν μπορεί να ξεχωρίσει τους ξένους οργανισμούς από τα δικά του κύτταρα και ιστούς με αποτέλεσμα να επιτίθεται στα δικά του ζωτικά όργανα. Η ασθένεια αν διαγνωστεί εγκαίρως (πράγμα πολύ δύσκολο καθώς τα συμπτώματα δεν εντοπίζονται εύκολα), τίθεται σε περιορισμό με την σωστή φαρμακευτική αγωγή η οποία εξασφαλίζει στην ασθενή μακροζωία και ποιότητα ζωής αντίστοιχη των ανθρώπων που δεν πάσχουν από Λύκο. Στην περίπτωση της Μπεατρίς όμως, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού ήδη τα νεφρά της έχουν προσβληθεί.
Σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των ιατρών, το 26 εβδομάδων έμβρυο δεν έχει πιθανότητες να ζήσει καθώς του λείπει κομμάτι του εγκεφάλου και του κρανίου. Επιπλέον υποστηρίζουν πως η υγεία της Μπεατρίς βρίσκεται σε σοβαρότατο κίνδυνο αν συνεχιστεί η κύηση.
Παρά τις εκκλήσεις των ιατρών, της μητέρας, των νομικών και των οργανισμών στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ ώστε να επιτραπεί στην άτυχη 22χρονη η διακοπή της κύησης, οι δικαστές αρνούνται κατηγορηματικά την άμβλωση με την αιτιολογία ότι «τα δικαιώματα της μητέρας δεν μπορεί να υπερισχύουν των διατάξεων του αγέννητου παιδιού ή το αντίστροφο».
Μάλιστα, το δικαστήριο καθυστέρησε επιδεικτικά την εκδίκαση της υπόθεσης παρά το γεγονός ότι μια ανθρώπινη ζωή βρισκόταν σε κίνδυνο.
Οι γιατροί με τον φόβο της ποινικής δίωξης, δεν μπορούν να προβούν σε καμία πράξη που θα προκαλέσει την διακοπή της κύησης, ενώ υποχρεούνται με δικαστική απόφαση να συνεχίσουν να προσπαθούν για την επιβίωση του βρέφους ακόμη και αν η διαδικασία της γέννησης προκαλέσει τον θάνατο της Μπεατρίς.
Η Διεθνής Αμνηστία και οργανώσεις Υπέρ των Δικαιωμάτων των Γυναικών κάνουν εκκλήσεις στον πρόεδρο της χώρας Μαουρίσιο Φούνες ώστε να επέμβει στην απόφαση του δικαστηρίου.
Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι στην χώρα αυτή, θεωρείται παράνομη η άμβλωση και διώκεται από τον νόμο ενώ η απόφαση του δικαστηρίου προς αναγκαστική συνέχιση της εγκυμοσύνης της Μπεατρίς η οποία θα έχει σαν πιθανό αποτέλεσμα τον θάνατο του παιδιού και της ίδιας, θεωρείται νόμιμη. Οι δικαστές, παρόλο που είναι εν δυνάμει δολοφόνοι της άτυχης 22χρονης με την απόφασή τους αυτή, δεν έχουν καμία νομική κύρωση αφού ο νόμος τους καλύπτει!
Δυστυχώς αυτό είναι ένα από τα πολλά αποτελέσματα των περιπτώσεων που οι νόμοι δεν δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τον άνθρωπο αλλά το ακριβώς αντίθετο, δημιουργήθηκαν ώστε να καθιστούν τον άνθρωπο δέσμιό τους.