Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Διπλωματικές πηγές: Αναφαίρετο δικαίωμά μας τα 12 ναυτικά μίλια

Διπλωματικό φρένο στην μηχανή της τουρκικής προπαγάνδας που δια του φιλοκυβερνητικού τύπου μεταδίδει την ανυπόστατη είδηση περί ελληνικής υποχώρησης στην επέκταση των χωρικών υδάτων, βάζει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.

Αποδομώντας πλήρως τα τουρκικά δημοσιεύματα, η συγκεκριμένη πηγή ενημέρωσης υπενθύμιζε ό,τι: «πάγια θέση της Ελλάδας ήταν και παραμένει το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπεται ρητώς από το Διεθνές Δίκαιο και συγκεκριμένα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)».|

Από το Σάββατο στην Τουρκία έχει προκληθεί ένας παροξυσμός που εκπορεύεται από την επίκληση στις δηλώσεις του καθηγητή Ροζάκη σε ελληνικό ραδιόφωνο, ο οποίος υποστήριξε ότι η χώρα μας αντιπρότεινε στην τουρκική πλευρά την πρόθεσή της να «συμβιβαστεί» στα 10 ναυτικά μίλια.

Το βράδυ του Σαββάτου τουρκικά μέσα μετέδωσαν τις συγκεκριμένες δηλώσεις ερμηνεύοντας τες ως «βήμα πίσω» εκ μέρους της Ελλάδας.

Ενδεικτικά το A. Haber ανέφερε: «Η Ελλάδα παραιτήθηκε από την αξίωση για 12 μίλια χωρικών υδάτων». Ανάλογο δημοσίευμα και στο τουρκικό Star με τίτλο «Η Ελλάδα παραιτήθηκε από το αίτημά της για επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων