Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Δυστυχώς οι ζημιές είναι μεγάλες , δηλώνει ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας

Τη κατάσταση σχετικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε προχθές το βράδυ στην περιοχή της Βοιωτίας μας κάνει γνωστή ο περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας.

«Αυτή τη στιγμή η φωτιά συνεχίζει να μαίνεται σε δύο μεγάλα μέτωπα, το ένα είναι προς τα νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την μεριά της Μαγούλας και το άλλο προς τα νοτιοανατολικά, προς την πλευρά της Πάρνηθας» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

«Τα καλά νέα είναι ότι ο άνεμος, που μας είχε τόσο πολύ ταλαιπωρήσει τις τελευταίες 36 με 48 ώρες έχει κοπάσει. Έχουμε σύμμαχο τον καιρό» λέει ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους «Έλληνες πυροσβέστες, οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες» υπογραμμίζοντας και των ηρωισμό των πιλότων του καναντέρ, που αναγκάστηκε να κάνει προσγείωση χθες το πρωί.«Ευτυχώς οι άνθρωποι βγήκανε σώοι».

«Από κει και πέρα όλη η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κινητοποιηθεί, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται εκεί στο σημείο της πυρκαγιάς και συμβάλλει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Έχουμε πάνω από 15 μηχανήματα, 20τονες υδροφόρες και ό,τι άλλο χρειαστεί» τονίζει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

HTML tutorial

Όσον αφορά τις πληγές που προκάλεσε η πυρκαγιά, ο κ. Μπακογιάννης λέει «Δυστυχώς έχουμε πολύ μεγάλες ζημιές, εκεί έχουμε ένα πευκόδασος είναι στην καρδιά των συνόρων Αττικής και Στερεάς Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή, πρώτο μας μέλημα είναι να προστατέψουμε τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες, μετά όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε και στην καταγραφή των ζημιών, αλλά να γίνει και η έρευνα για το ποια ήταν τα αίτια της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς. Ενδεχομένως να υπάρχουν εικασίες, αλλά είναι πολύ νωρίς να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει και το μέλημα μας πρέπει να είναι να τελειώνουμε με αυτή τη φωτιά».

Προτεραιότητα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας είναι να ολοκληρωθεί, σχετικά γρήγορα, το κοπιώδες έργο της κατάσβεσης. «Όλοι έχουμε δώσει τα πάντα, στη μάχη, στον αγώνα κατά της πυρκαγιάς. Νομίζω πρέπει να εστιάσουμε σ’ αυτό και να μην παρασυρθούμε από άλλες συζητήσεις τουλάχιστον μέχρι να τελειώνουμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώνουμε σχετικά γρήγορα. Βεβαίως μιλάμε για μια φωτιά, η οποία ήταν εξαιρετικά δύσκολη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων