Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Εδώ, κάνουμε τους Κινέζους για τα στημένα

Ο όρος «κινέζικο ποδόσφαιρο» μοιάζει με ανέκδοτο, το ίδιο πετυχημένο όπως και ότι «στην Ελλάδα τιμωρούνται οι ένοχοι των σκανδάλων».

Η είδηση ότι η τριετής έρευνα της κινεζικής ομοσπονδίας για περιπτώσεις στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων οδήγησε σε δια βίου αποβολή από το ποδόσφαιρο, ποινές φυλάκισης και βαρύτατα πρόστιμα για παράγοντες, διαιτητές, παίκτες και ομάδες που αποδείχτηκε ότι συμμετείχαν σε βρόμικο κύκλωμα, μας θύμισε ότι και εδω υπάρχουν κάποιες ανοιχτές υποθέσεις.

Είναι εντυπωσιακό ότι το ξεκαθάρισμα ανέλαβε, σε συνεργασία με τις αρχές, η ίδια η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κίνας και δε δίστασε να αποκαλύψει ευθύνες ακόμη και παλιών προέδρων της στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Σ΄αυτή τη…μικρή χώρα της Ασίας, οι διαδικασίες κάθαρσης προχώρησαν με ταχύτητα και διαφάνεια, μέχρι την επιβολή ποινών στους ενόχους. Εκεί, βλέπετε, ζουν…λίγοι άνθρωποι οπότε είναι πιο εύκολο να μην υπάρχουν παρεμβάσεις, πολιτικά κόστη, κωλυσιεργία από τη δικαιοσύνη, τόμοι δικογραφιών, απυρόβλητα ισχυρών κ.ο.κ.

Εδώ είναι αλλιώς. Εδώ υπάρχει ολόκληρο σινικό τείχος, πώς να βρεθεί εύκολα η άκρη;

Εκεί ζουν Κινέζοι, εδώ τους…κάνουμε!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων