Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Εγκρίθηκε η αποκατάσταση κτιρίων του πρώην 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου

Το «πράσινο φως» στην υλοποίηση του έργου επισκευής, ενίσχυσης και αλλαγής χρήσης τριών κτιρίων του πρώην 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου από την Περιφέρεια Αττικής έδωσε χτες ομόφωνα το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση τριών κτιρίων, χαρακτηρισμένων ως μνημείων, που βρίσκονται στη νότια γωνία του συγκροτήματος. Το ένα κτίριο, επί της οδού Ιατρίδου, που στέγαζε τα τμήματα του ουρολογικού και οφθαλμολογικού του νοσοκομείου, θα χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων μουσειακού υλικού και μόνιμη έκθεση φωτογραφικού αρχειακού υλικού των κτιρίων. Το δεύτερο κτίριο, στη συμβολή της οδού Ιατρίδου με την επέκταση της οδού Σουηδίας που στέγαζε τα τμήματα του μικροβιολογικού και νευρολογικού του νοσοκομείου, θα φιλοξενήσει το αρχείο της Ιεράς Συνόδου και το τρίτο, στην επέκταση της οδού Σουηδίας, που αποτελούσε κτίριο χειρουργείων, θα λειτουργεί ως βιβλιοθήκη. Τα τρία κτίρια εμφανίζουν δομικά προβλήματα, με εκτεταμένες καταρρεύσεις της στέγης, τοπικές καταρρεύσεις των τοίχων και διάβρωση των πατωμάτων και χρήζουν επισκευών. Η μελέτη επισκευής τους και αλλαγής χρήσης τους είχε εγκριθεί από το ΚΣΝΜ ήδη από τον Ιανουάριο του 2013.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 14 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής 2017. Για την υλοποίησή του θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων