Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Εκκλησία εναντίον Πολιτείας για το Κτηματολόγιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του lykavitos.gr αιτία πολέμου αποτελούν για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οι δασικοί χάρτες και το Κτηματολόγιο.

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών εξαφανίζει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα τα οποία ο Αρχιεπίσκοπος θεωρεί εκκλησιαστική περιουσία, ενώ στην ουσία είναι δασικές εκτάσεις οι οποίες δεν μπορούν να οικοδομηθούν και να αξιοποιηθούν.
10.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς που είναι φορτισμένοι με την υλοποίηση του Κτηματολογίου και του Δασολογίου.

Βέβαια, δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη, γιατί οι υπουργοί δεν μπορούν να παρανομήσουν ούτε να μετατρέψουν τις δασικές εκτάσεις σε οικόπεδα.

Γι’ αυτό αναγκάστηκε να εκδώσει βιβλίο με τίτλο «Διατηρητέα και Εκποιητέα Μοναστηριακή Περιουσία» προκειμένου να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά όλων των ενδιαφερόμενων.

Το επόμενο βήμα είναι να αρχίσει πόλεμο με την κυβέρνηση αλλά και με την αντιπολίτευση, αφού κανείς δεν πρόκειται να τον στηρίξει στο επίμαχο αυτό ζήτημα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων