Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Έκλεψαν 18.000 κέικ και τα πούλησαν στη “μαύρη αγορά”!

Λίγο πριν από την έλευση του νέου έτους άγνωστοι έκλεψαν από χωματερή στην πόλη Κραγκούγεβατς, στην κεντρική Σερβία 18.000 κέικ και τα προώθησαν στη “μαύρη αγορά”. Για το θέμα δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον δήμαρχο της σερβικής πόλης Ράντομιρ Νίκολιτς και από τον αρχηγό της αστυνομίας Γκόραν Ζίβκοβιτς, ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές, η εισαγγελία και οι αρμόδιες δημοτικές αρχές.

Η κλοπή, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σημειώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου και, όπως φαίνεται σε στιγμιότυπα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων Cistoca, τα κέικ, τα οποία πιστεύεται ότι ήταν χαλασμένα, μεταφέρθηκαν από τη χωματερή με φορτηγά της δημόσιας επιχείρησης.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου, ο δήμαρχος του Κραγκούγεβατς επέρριψε ευθύνες σε κάποια “εγκληματική ομάδα” για την κλοπή των κέικ καθώς με την προώθησή τους σε “ύποπτα μέρη” και την πώλησή τους σε “ύποπτες τιμές” τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών, όπως τόνισε. Ο κ. Νίκολιτς ανέφερε, επίσης, πως έχει συσταθεί επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ο Εθνικός Οργανισμός Καταναλωτών της Σερβίας δημοσίευσε φωτογραφία των κλεμμένων προϊόντων, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην τα αγοράζει, καθώς εξακολουθούν να πωλούνται στη “μαύρη αγορά”.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που διέθετε τα συγκεκριμένα προϊόντα στην αγορά αποφάσισε να τα αποσύρει, όταν διαπίστωσε ότι οι μονάδες συντήρησης, όπου ήταν αποθηκευμένα τα προϊόντα, υπολειτουργούσαν. Ειδοποίησε τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες και διέταξαν την απόσυρση των κέικ και την καταστροφή τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων