Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Έκτακτο: Μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία κοντά σε σπίτια!

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι της Κυριακής στην Αρήνη του δήμου Ζαχάρως, μαίνεται σε έκταση με πεύκα και ελιές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκετια για περιοχή που είχε αναδασωθεί μετά τις φωτιές του 2007. Ταυτόχρονα, ξυπνούν μνήμες στη Ζαχάρω από τις καταστροφικές φωτιές το 2007.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και όπως αναφέρει το patrisnews.gr, το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο, με τα χωριά Ροδινά και Κοστομέρα να βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς οι φλόγες απέχουν μόνο λίγα χλμ.

Η φωτιά καίει δασική έκταση, και αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, από όλο το νομό, καθώς και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαχάρως, ενώ πραγματοποιούνται ρίψεις και από εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα μια ομάδα πεζοπόρο, 5 Α/Φ PZL και 1 Α/Φ CANADAIR.

HTML tutorial

Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη, οι δυνάμεις της Π.Υ. κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μη φτάσουν οι φλόγες στο χωριό Ροδινά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όχημα του Π.Κ. Κρεστένων τυλίχθηκε στις φλόγες όταν εγκλωβίστηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των εναέριων μέσων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων