Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Έκθεση με 30 καλλιτέχνες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας του, οργανώνει την έκθεση Rematerializing Culture την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης δίνοντας βήμα σε νέους εικαστικούς και μουσικούς καλλιτέχνες.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή νέων δημιουργών, Ελλήνων και Κυπρίων, σε μια περίοδο δύσκολη και παράλληλα προκλητική για τη νέα γενιά. Στην εκδήλωση συμμετέχουν πάνω από 30 καλλιτέχνες με ζωγραφική, γλυπτική, performance, video art, αρχιτεκτονικές και ηχητικές εγκαταστάσεις.

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδειχθούν έργα με γνώμονα τον επαναπροσδιορισμό του περιβάλλοντός και την κοινωνική υποχρέωση του ατόμου για τη δημιουργική μεταβολή του, μεταδίδοντας την πρόσθετη συμβολική σημασία της πρακτικής της ανακύκλωσης ως ένα παράδειγμα επεξεργασίας κεντρικών ιδεών και ανασυγκρότησης μιας πολυπολιτισμικής κουλτούρας.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Μαργαρίτας Καταγά και της αρχιτέκτονος Νόρας Όκκα.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης:
1η Μέρα: Εγκαίνια της έκθεσης τέχνης στον 1ο όροφο, στο videoroom και στο blackbox, της έκθεσης αρχιτεκτονικής στον 2ο όροφο και παρουσίαση των μουσικών σχημάτων στο φουαγιέ και την αίθουσα κινηματογράφου, 19.00 – 23.00.
2η και 3η Μέρα: Η έκθεση της τέχνης στον 1ο όροφο, στο videoroom και στο blackbox και η έκθεση αρχιτεκτονικής στον 2ο όροφο θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ώρες λειτουργίας του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης
Διοργάνωση: Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη (Ελλάδας)
Με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης,
Διάρκεια έκθεσης: 28 έως 30 Νοεμβρίου 2014
Ώρες λειτουργίας για το κοινό: 18.00-22.00

Είσοδος Ελεύθερη

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων