Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Eμφανίστηκαν τα φιδάκια της Παναγίας στην Κεφαλλονιά [εικόνες]

Ανακουφισμένοι νιώθουν οι Κεφαλλονίτες καθώς για άλλη μια χρονιά η παράδοση που θέλει από την γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο να εμφανίζονται τα φιδάκια της Παναγίας.

Σύμφωνα με το kefaloniamas.gr αργά το βράδυ του Σαββάτου κατά τις 10:30 μ.μ. κάτοικοι του χωριού εντόπισαν δύο φιδάκια της Παναγίας κοντά στα ερείπια του παλιού καμπαναριού του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο. (Παναγίας Λαγκουβάρδα).

DSC_0707

Κάθε χρόνο οι πιστοί αναμένουν με αγωνία τα φιδάκια της Παναγίας και αν δεν εμφανιστούν πιστεύουν ότι κάτι κακό θα συμβεί. Μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανισθεί δυο φορές, τον Αύγουστο του 1940 σαν να προετοίμαζε για τον επικείμενο πόλεμο και τον Αύγουστο του 1953 που η Κεφαλονιά ισοπεδώθηκε από τους καταστροφικούς σεισμούς.

Από το έτος 1200μ.Χ. στο σημείο του παλαιού καμπαναριού από 6-15 Αυγούστου κάθε χρόνο, εμφανίζονται μετά την παράκληση της Παναγίας, φιδάκια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, σταυρό βυζαντινό στο μέτωπο και την γλώσσα, αφή απαλή, ζεστή και συμπεριφορά φιλική.

DSC_0705

Σύμφωνα με την παράδοση σε απόπειρα κατάληψης της τότε γυναικείας Μονής από πειρατές, εμφανίστηκαν φίδια, τα οποία έπλεξαν με τα σώματά τους φράχτη ανάμεσα στην Μονή και τους πειρατές, τους οποίους πανικόβλητους έτρεψαν σε φυγή.

Έκτοτε, σε ανάμνηση του γεγονότος, τα φιδάκια της Παναγίας εμφανίζονται θαυματουργικά μέχρι σήμερα.

Μέχρι τις 15 Αυγούστου αναμένεται να βγουν και άλλα φιδάκια στο Μαρκόπουλο καθώς και στα Αργίνια στην Κεφαλονιά.

DSC_0690

Πηγή φωτογραφιών: Kefaloniamas.gr

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner