Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Ένα… anti-Trump φίλτρο για το Chrome μπλοκάρει κάθε αναφορά στο Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ενοχληθεί από την παρουσία του Donald Trump στην εκλογική μάχη για την ανάδειξη του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, τόσο εκτός όσο και εντός των ΗΠΑ.

Οι ακραίες και συχνά ρατσιστικές του απόψεις, οι οποίες εκφράζονται με έναν πολύ αυθάδη τρόπο έχουν προφανώς πολλούς εχθρούς.

Ανάμεσά τους και ένας προγραμματιστής ονόματι Rob Spectre, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει ένα anti-Trump φίλτρο για να απαλλαγεί αυτός και όσοι ακόμα το θέλουν από τον φωνακλά μεγιστάνα.

Έτσι δημιούργησε ένα extension στο Chrome με το οποίο μπορεί κανείς να μπλοκάρει κάθε αναφορά σε κείμενο ή φωτογραφία του Donald Trump όταν σερφάρει στο διαδίκτυο. Το λεγόμενο και Trump Filter σκανάρει τις σελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης και ερευνά λέξεις κλειδιά που σχετίζονται με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, και ανάλογα προχωρεί στο μπλοκάρισμα της σελίδας.

Ο εμπνευστής αυτού του προγράμματος μάλιστα έχει προβλέψει και αρκετά “επίπεδα” λειτουργίας του φίλτρου του, έτσι ώστε να προσαρμόζει ο καθένας πόσο Trump αντέχει να βλέπει στην καθημερινότητά του. Το βέβαιο είναι πάντως ότι όσοι μπουν στον κόπο να το ενσωματώσουν στο Chrome μάλλον θα το τερματίσουν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων