Μπορεί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να έχει δηλώσει πολλές φορές ότι προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Facebook, όμως υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες που ίσως είναι πολύ ευαίσθητες για να εμφανίζονται σε αυτό.
Το facebook δίνει αρκετές επιλογές στις ρυθμίσεις ασφαλείας που μπορείς να αξιοποιήσεις. Ξεκίνα σβήνοντας ή περιορίζοντας την πρόσβαση στα παρακάτω:
Τα γενέθλιά σου
Αν κάποιος έχει το όνομά σου, την διεύθυνσή σου και την ημέρα των γενεθλίων σου τότε είναι πολύ εύκολο να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό σου λογαριασμό.
Το τηλέφωνό σου
Σκέψου το. Θα έδινες ποτέ το τηλέφωνό σου στον οποιονδήποτε; Γιατί να το ποστάρεις στο Facebook;
Τους περισσότερους από τους «φίλους» σου
Σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας της Οξφόρδης, Ρόμπιν Ντάνμπαρ, οι άνθρωποι μπορούν να έχουν έως 150 σταθερές σχέσεις. Επομένως, όσοι… περισσεύουν, απλά δεν χρειάζονται.
Τις φωτογραφίες των παιδιών σου
Σκέψου τι φωτογραφίες θα ήθελε το παιδί σου να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ειδικά χωρίς την έγκρισή του
Την τοποθεσία σου
Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να θελήσει να σε βλάψει. Γιατί να ξέρει πού είσαι;
Τον… μάνατζερ σου
Το αφεντικό σου δεν έχει δουλειά στο Timeline σου, γιατί αν έχει πρόσβαση τότε μπορεί να δει κι όλα τα posts που γκρινιάζεις για τη δουλειά ή ακόμα και για τον ίδιο.
Πότε και πού πας διακοπές
Οι πληροφορίες αυτές είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τους κλέφτες.
Πληροφορίες της πιστωτικής σου κάρτας
Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να δίνεις τόσο ευαίσθητες πληροφορίες στο Facebook.
Φωτογραφίες από τις κάρτες επιβίβασης στο αεροπλάνο
Μπορεί να νομίζεις ότι είναι «ασφαλές» αλλά το barcode που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι μοναδικό και κάποιος που ξέρει, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να βρει τις πληροφορίες που έδωσες στην αεροπορική εταιρεία.