Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι

Στόχος ένοπλης επίθεσης έγινε κτίριο στην πλατεία Κολωνακίου όπου στεγάζονται -μεταξύ άλλων- τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικού, καθώς και ιδιωτικές εταιρείες.

Οι οπές από σφαίρα πυροβόλου όπλου που βρέθηκαν στις προσόψεις δύο εταιρειών σε διαφορετικούς ορόφους του κτιρίου μαρτυρούν ότι δύο δράστες άνοιξαν πολλαπλό πυρ κατά του κτιρίου από τη μηχανή στην οποία επέβαιναν.

Έρευνα στο σημείο διενεργούν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, όταν υπάλληλος της χρηματιστηριακής εταιρείας διαπίστωσε τρύπα στο τζάμι – από σφαίρα- και ειδοποίησε σχετικά την Αστυνομία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα η ένοπλη επίθεση εναντίον του κτιρίου έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ εκτιμάται ότι στόχος της επίθεσης ήταν η πρεσβεία του Μεξικού.

Σημειώνεται ότι αντιεξουσιαστές της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» είχαν καταλάβει τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικού την 29η Ιουνίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων