Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Επιβεβαιώνεται το RP ξανά: Πώς ο Μητσοτάκης θα φέρει αλλαγές στο… Ποτάμι

Ήδη από χθες γράψαμε στο RP ότι η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έφερνε ανακατατάξεις στον χώρο που προσδιορίζεται ως φιλελεύθερο κέντρο και ιδιαίτερα για τον πολιτικό σχηματισμό του Ποταμιού.

Η νίκη του Μητσοτάκη, αν φέρει τις αλλαγές που ο ίδιος προανήγγειλε για το κόμμα, θα ανασχηματίσει το μεσαίο χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε το Ποτάμι αλλά ακόμη και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, δηλαδή η Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα δουν πιθανόν τα ποσοστά τους σε δημοσκοπήσεις να μειώνονται.

Και φαίνεται ότι για άλλη μία φορά η αναλύσεις μας στο RP είναι “μπροστά” αφού τα σημερινά δημοσιεύματα μιλούν για αμηχανία την οποία προκάλεσε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές για την προεδρία της ΝΔ, με τη Φ.Γεννηματά να επιλέγει να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές από την πρώτη στιγμή, λέγοντας ότι «με τις απόψεις του κ. Μητσοτάκη μας χωρίζει άβυσσος». Στάση αναμονής φαίνεται να τηρεί το Ποτάμι, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα χρειάζεται μεγάλες συνεργασίες, υπό τον βασικό όρο της δρομολόγησης ριζικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με το Βήμα, η δήλωση της κ. Γεννηματά προκάλεσε ερωτήματα, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε με τη ΝΔ περίπου δύο χρόνια.

HTML tutorial

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη -όπου κυριαρχούσε η πρόβλεψη ότι νικητής των εκλογών θα ήταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης- έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να κινηθούν πιο γρήγορα από όσο είχαν υπολογίσει προς δύο κατευθύνσεις: Πρώτον, να ξεκινήσουν διμέτωπο αγώνα κατά της ΝΔ και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις τους και τις απόψεις τους για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, και, δεύτερον, να επισπεύσουν τις πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου.

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο στόχο, διαμηνύουν ότι η στάση τους για το ασφαλιστικό είναι η ακόλουθη: «Να αλλάξει η συνολική αντίληψη της επιχειρούμενης παρέμβασης. Μια αντίληψη προχειρότητας, αποσπασματικότητας και εισπρακτικού χαρακτήρα παρεμβάσεων, ισοπεδωτικής προς τα κάτω προσαρμογής. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει μειώσεις των συντάξεων και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Το νομοσχέδιο δημιουργεί κίνητρα εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής και τιμωρεί τους νέους, τους αγρότες, τους ειλικρινείς επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη επιδίωξή τους, διευκρινίζουν ότι «ο στόχος της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από την κρίση. Το επόμενο βήμα είναι η πολιτική, προγραμματική, διακηρυκτική συνδιάσκεψη μέσα στο 1ο τρίμηνο του 2016 για την οποία δουλεύουμε καθώς και η οργανωτική συγκρότηση μας με σύγχρονους όρους».

με πληροφορίες από in.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων