Πρόσκληση στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, και τη σύζυγό του απηύθηνε ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Χουριέτ. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους επιμένει στις γνωστές θέσεις του, αλλά εκφράζει και τη θέλησή του να συνεχιστούν οι συναντήσεις σε στρατιωτικό πλαίσιο και υπό το ΝΑΤΟ
«Είναι ένας από τους υπουργούς ο οποίος κάνει τελευταία, πολλά ανοίγματα προς την Ελλάδα. Φυσικά δεν τα κάνει μόνος του» επισημαίνει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη.
Μιλώντας σε Ομάδα δημοσιογράφωνπου προσκλήθηκαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Πολατλί, την περιοχή όπου διεξήχθη η μάχη του Σαγγάριου, για να παρακολουθήσουν την Άσκηση Ελεύθερο Πυρ 2022, μπορεί ο Ακάρ να επανέλαβε τις ίδιες προκλητικές δηλώσεις πως «άλλοι βάζουν την Ελλάδα και μιλάει έτσι και πως τα νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα παρανόμως, παραβιάζουν τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων», είπε όμως και κάτι άλλο αυτή τη φορά.
Είπε ότι «όταν λέμε διάλογος, φιλία και αδελφοσύνη, εννοείται αυτό ως αδυναμία, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η στρατιωτική μας αντιπροσωπεία πήγε στην Ελλάδα δύο φορές. Μια φορά ήρθαν στην Άγκυρα. Τώρα τους περιμένουμε. Περιμένουμε την ελληνική αποστολή στην Άγκυρα για την τέταρτη συνάντηση. Εμείς λέμε να συνεχίσουμε αυτές τις συναντήσεις».
Άρα θέλει, όπως επισημαίνει η Αριάνα Φερεντίνου, στο στρατιωτικό πλαίσιο να συνεχιστούν οι συναντήσεις και υπό το ΝΑΤΟ »
Βέβαια όπως σημειώνει οι δηλώσεις είναι σε άρθρο της Χουριέτ και της γνωστής φιλοκυβερνητικής δημοσιογράφου Χαντέ Φιράτ και πρέπει να προσέχουμε ποιος το λέει και γιατί το λέει και μέσω ποιου μέσου ενημέρωσης το λέει.
Όπως αναφέρει το άρθρο της Χουριέτ ο Ακάρ είπε πως «κάλεσα τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, τον κύριο Παναγιωτόπουλο στις Βρυξέλλες με τη σύζυγό του για να δημιουργηθεί θετική ατμόσφαιρα. Υπάρχουν κάποιοι, είπε βεβαίως που νιώθουν άβολα γι αυτό, αλλά «θεωρούμε ότι τα προβλήματά μας μπορούν να επιλυθούν και ακόμα και αν δεν μπορούν να επιλυθούν, μπορούν να διατηρηθούν υπό έλεγχο» και πρέπει να τα λύσουμε και να τα διαχειριστούμε με τρόπο που να μη βλάπτει τις χώρες μας, τη περιοχή μας αλλά και το ΝΑΤΟ».
«Προβάλλει και λέει θέσεις ο Ακάρ που θα μπορούσαν ενδεχομένως να συμπεριληφθούν σε ένα πλαίσιο Νατοϊκό», επισημαίνει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ.