Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Επίθεση με βιτριόλι: Εξαιρέθηκαν οι γυναίκες ένορκοι από τη δίκη

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος της 36χρονης κατηγορουμένης που πεταξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της 35χρονης Ιωάννα Παλιοσπύρου, πλησίασε την άτυχη κοπέλα στη δικαστική αίθουσα και της εξέφρασε τη συμπόνια του για το Γολγοθά που ανεβαίνει.

Ωστόσο, ο ίδιος «εξοβέλισε» τις γυναίκες από το σώμα των ενόρκων. Η υπεράσπιση της κατηγορουμένης είχε δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους και επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν. Έτσι στο σώμα των ενόρκων θα είναι μόνο άντρες. Πάντως υπάρχουν και δύο γυναίκες ως αναπληρωματικά μέλη.

Ο δικηγόρος του θύματος αναφερόμενος στους λόγους που οι ένορκοι στη δίκη είναι μόνο άνδρες εξήγησε πως η διαδικασία γίνεται με κλήρωση. «Ήταν θέμα τύχης. Αλλά η υπεράσπιση έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους και επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν».

Οι εκτιμήσεις είναι πως η υπεράσπιση προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς οι άνδρες θα παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι, συγκριτικά με τις γυναίκες, που πιθανώς, εμπλακούν συναισθηματικά, βλέποντας την Ιωάννα Παλιοσπύρου και ακούγοντας από την ίδια όσα έζησε.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα η κατηγορούμενη δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ενώ ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίο ί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων