Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Tο επόμενο Mazda 6 θα έχει σπορτίφ χαρακτήρα

Η ανάπτυξη της πισωκίνητης πλατφόρμας καθώς και ενός νέου εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα από τη Mazda για πολλούς συνδέεται άμεσα με την επόμενη γενιά του Mazda 6 και την θέληση της ιαπωνικής εταιρίας να αναμετρηθεί απευθείας με τις Mercedes, BMW και Lexus.
Προς το παρόν η εταιρία δεν έχει ανοίξει επίσημα τα χαρτιά της ούτε βέβαια έχουν εντοπιστεί πρωτότυπα εξέλιξης στους δρόμους σε κάποια πλευρά του πλανήτη οπότε τα περισσότερα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα προέρχονται από κάποιες γενικές πληροφορίες και από εικασίες. Η σιλουέτα για παράδειγμα, σε μια ψηφιακή απεικόνιση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα carscoops είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει τις αναλογίες μιας σπορ μπερλίνας αφήνοντας αυτές του κλασικού σεντάν.

Είναι κάτι που θα ταίριαζε με την πιο σπορτίφ φιλοσοφία της πίσω κίνησης ενώ αναμφίβολα αναλογίες όπως το μακρύ καπό (που συνήθως συναντάμε σε αυτοκίνητα με διαμήκη κινητήρα) και το πιο κοντό πορτπαγκάζ δημιουργούν ένα άκρως ενδιαφέρον και γοητευτικό αποτέλεσμα. Δεν θα ήταν λοιπόν παράξενο εάν το νέο Mazda 6 δανειζόταν αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Vision Coupe του 2017 που είχε αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.
Σε ότι αφορά τους κινητήρες θα πρέπει να περιμένουμε νέες εξακύλινδρες μονάδες βενζίνης Skyactiv-X και πετρελαίου Skyactiv-D σε συνδυασμό με ήπια 48v αλλά και plug-in υβριδικά συστήματα με απόδοση έως και 350 ίππων. Σίγουρα στο διάστημα που ακολουθεί οι πληροφορίες σχετικά με την επόμενη γενιά του Mazda 6 θα πληθαίνουν καθώς το νέο μοντέλο αναμένεται να έχει παρουσιαστεί έως το 2023.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων