Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Έρχεται έκπτωση 40% σε φοιτητικά ενοίκια και διεύρυνση δικαιούχων για τα €800

Τροπολογία για έκπτωση 40% στα φοιτητικά ενοίκια οικογενειων που εχουν πληγεί απο την πανδημία προανήγγειλε ο υφυπουργός οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος στη Βουλη.

Η ευνοϊκή διάταξη αφορά φοιτητές που σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής και είναι εξαρτώμενα τέκνα εργαζομέμων σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολη. Ο υφυπουργός πρόσθεσε πως η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος.

Παράλληλα είπε πως άμεσα θα υπάρξει τροπολογία και για την περαιτέρω διεύρυνση του πλαισίου χορήγησης του επιδόματος των 800 ευρώ, προκειμένου να καλύπτει πλέον και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους αντί μέχρι 5 που ίσχυε μέχρι τώρα. Το μέτρο αφορά ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, καθώς και τις επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ (κεφαλαιουχικές).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων